Ruhani'den açılım: Polis hicaba karışmamalı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, “Polis, hicap konusunda uyarıda bulunacak son kurum olmalıdır” dedi.

10-10-2013


İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İslami kurallara uygun giyinmeyen kişilerin ahlak polislerince gözaltına alınmasıyla ilgili, "Polis, hicap konusunda uyarıda bulunacak son kurum olmalıdır" dedi.

Polis haftası kutlamaları çerçevesinde Polis Akademisi öğrencilerine konuşma yapan Ruhani, "Bugün toplumumuzun kadınları iffet ve erdemle hareket etmektedir. Hicap konusunda herhangi bir uyarıda bulunmak gerekiyorsa okullar, üniversiteler ve dini ilim medreseleri bu vazifeyi üstlenmelidir. Uyarının yapılacağı son aşama polis olmalıdır" diye konuştu.

"Polis tüm kurumların sorumluklarını tek başına omuzlarına almamalıdır" diyen Ruhani, hükümetin hicap ve ahlaki konularda proaktif adımlar atmaya kararlı olduğunu belirtti.

Polisin halk nezdinde itibarının ve popülaritesinin artırılması için çalışılması gerektiğine vurgu yapan Ruhani, "Polisimizin toplum içindeki varlığını en az seviyede hissettirerek etkinliğini artırması medeni toplumumuz için daha güzel olabilir" ifadesini kullandı.

Ruhani'nin açıklamaları, ülkede halkın tepkisine yol açan ahlak polisi uygulamasının sonlandırılacağı yorumlarını beraberinde getirdi.

İran Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı, "Toplumsal Güvenliği Yükseltme Projesi" kapsamında oluşturulan, halk arasında ahlak polisi olarak bilinen birimler, sokakta İslami kurallara uygun giyinmeyen kadınları gözaltına alabiliyor. Gözaltına alınan kişiler, ebeveynleri ya da eşleri tarafından ikinci kez aynı şekilde sokağa çıkmayacağına dair taahhütname imzalanmasının ardından serbest bırakılıyor.

(Dünya Bülteni)

Etiketler : #Ruhani'den   #açılım:   #Polis   #hicaba   #karışmamalı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN