Pakistanlı öğrenciden ABD'ye onurlu tavır

Pakistanlı öğremnci Samad Hürrem'den emperyalist katilk ABD'ye onurlu tavır. Samad Hürrem, İslamabad'ta ABD büyükelçisinin kendisine vermek istediği akademik mükemmeliyet ödülünü reddetti.

20-06-2008


Pakistanlı öğremnci Samad Hürrem'den emperyalist katilk ABD'ye onurlu tavır. Samad Hürrem, İslamabad'ta ABD büyükelçisinin kendisine vermek istediği akademik mükemmeliyet ödülünü reddetti. Hürrem, red karşısında şaşıran ABD Büyükelçisi Anne W. Patterson'a, "Aşiret bölgelerine son ABD saldırısını protesto ve ABD Pervez Müşerref'in yasa dışı eylemlerini desteklediği için bu ödülü kabul etmeyi reddediyorum." dedi.

Hürrem, Root College International'ın 18 Haziran Çarşamba günü düzenlediği törende kendisine Büyükelçi Patterson tarafından sunulan Harvard üniversitesi burs ödülünü reddetmesiyle salonda bulunan herkesi şok etti.

Samad Hürrem'in ödülü reddettiğine ilişkin sözleri üzerine Büyükelçi Patterson bir an ne yapacağını şaşırdı. Öğrenci tavrı salonda bulunanların alkışlarına yol açınca, yüzü kızaran Patterson salondakilere, "ABD hükümeti bu olaydan üzüntü duydu. Olay hakkında ortak bir araştırma yapılması için teklifte bulundu." dedi. (İslam ve Hayat / Haber P)

Etiketler : #Pakistanlı   #öğrenciden   #ABD'ye   #onurlu   #tavır   
YORUMLAR
  • pınar   24-06-2008 12:13

    geçenlerde haber kanalllarından birinde izledim.üniversiteyi birincilikle bitiren öğrencinin annesini başı kapalı diye sahneye çıkartmadılar.içim acıdı .o annenin yerinde kim olmak isterdiki.oğlunun konuşma yaparken bir iki kelimede olsa bişeyler söylemesini ve tavrını göstermesini bekledim ama hiç bişey söylemedi.belki sonradan pişman olmuştur.başarılarıyla biyerlere gelen insanların bu davaların öncüsü ve sözcüsü olması çok güzel.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN