Özgür Gazze Hareketi kahramanlarına Heniyye’den madalya

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Gazze’ye uygulanan insanlık dışı kuşatmayı yarmak amacıyla iki ayrı gemiyle deniz yoluyla Gazze limanına ulaşan ve sembolik anlamda yardım götüren Özgür Gazze Hareketi eylemcilerine “ambargoyu kırma madalyası” vermeyi kararlaştırdı.

25-08-2008


Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Gazze’ye uygulanan insanlık dışı kuşatmayı yarmak amacıyla iki ayrı gemiyle deniz yoluyla Gazze limanına ulaşan ve sembolik anlamda yardım götüren Özgür Gazze Hareketi eylemcilerine “ambargoyu kırma madalyası” vermeyi kararlaştırdı. Heniyye bu kararlarının hükümetlerinin söz konusu eylemin yapıcı ve olumlu rolüne inanmasına dayandığını ve eylemi gerçekleştirenlerin bu müstesna gayretlerini takdir amacı taşıdığını ifade etti.

Heniyye hükümeti bugün ayrıca Filistin’de eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle de bir basın bildirisi yayınlayarak öğrencilerin ve öğretmenlerin yeni öğretim yıllarını tebrik etti. Bildiride çocukların geleceğine tuzak kurmaya çalışan bütün oyunlara ve komplolara rağmen yeni öğretim yılının normal şartlarda başladığı dile getirildi. Heniyye hükümeti komplocuların oyunlarını bozarak yeni öğretim yılının normal düzeninde başlamasına yardımcı olan Filistin halkına da şükran duyduğunu bildirdi.

Heniyye hükümetinin basın bildirisinde işgalci Siyonist devletin el-Aksa Müessesesi’nin Ummu’l-Fahm’daki merkezinin kapatılmasına ve mal varlığının müsadere edilmesine de şiddetle tepki gösterildi. Bu baskın ve kapatma işleminin Mescidi Aksa’yı tehdit eden planları hayata geçirmenin bir adımı olması ihtimaline karşı da uyarıda bulunuldu. Bildiride işgal devletinin Mescidi Aksa’yı tehdit eden planlara karşı çıkabileceklerin ağızlarını önceden kapatmaya ve böylece söz konusu tehlikeli planların önünü açmaya çalıştığına dikkat çekildi. (Filistin Haber)

Etiketler : #Özgür   #Gazze   #Hareketi   #kahramanlarına   #Heniyye’den   #madalya   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN