NATO Afganistan'da kan dökmeyi sürdürüyor

Afganistan’da Taliban’a karşı toplu saldırıya geçen işgalci NATO güçleri, kadın-çocuk demeden katliam yapıyor. Sadece Merce'de 20 sivil katledildi.

18-02-2010


Afganistan’da Taliban’a karşı toplu saldırıya geçen işgalci NATO güçleri, kadın-çocuk demeden katliam yapıyor. Özellikle Helmand’da yoğunlaşan Amerikan güçleri ağırlıkta olmak üzere, 15 bin NATO askerinin saldırısında, evler tek tek aranıp fişlemeler yapılıyor, insanlar katlediliyor.

Resmi açıklamaya göre, Helmand vilayetinin sadece Merce kasabasında 15 sivil hayatını kaybetti. Afgan İnsan Hakları Örgütleri ise katledilen sivil sayısının 20 olduğunu açıkladı.

NATO yetkilileri ise yaptığı açıklamada, saldırılarda biri Amerikalı ve biri İngiliz olmak üzere 4 kayıplarının olduğunu ileri sürdü.

(İslam ve Hayat / Vakit)

Etiketler : #NATO   #Afganistan'da   #kan   #dökmeyi   #sürdürüyor   
YORUMLAR
  • HUSEYIN SASMAZ   19-02-2010 23:19

    Afganistan Yöneticileri, Hiçbir İzzete Sahip Olmayanların Yanında İzzet Arıyorlar Batı, uluslararası kuvvetlerin yerini alması için Afganistan'daki askeri ve sivil otoriteyi güçlendirmek, mücahitlerin saflarını parçalamak, onları siyasi sürece dahil etmek ve barış süreci adı altında mevcut "demokratik" rejime çekmek için Londra konferansında (Müslüman beldelerindeki özellikle de Afganistan'daki yöneticilerinden olan) ajanlarını kullanmıştır. Bu ise bölgedeki siyasi nüfuzundan taviz vermeden Afganistan bataklığından çıkabilmek için işgale meşruiyet özelliği kazandırmaya dönük sömürgeci Amerika ile müttefiklerinin bir tuzağıdır. Afgan ordusu ile polisinin güçlendirilmesi ve güvenlik görevlerinin onlara tevdi edilmesi işte tüm bunlar, Afganistan halkının katledilmesi ve boyun eğdirilmesi görevini işgalciler yerine Afgan ordusu ile polisi yapacak dolayısıyla da işgalciler kıllarına dahi zarar gelmeksizin Müslümanların birbirleri ile savaşmalarını seyredecekler. Bu sırada bölgenin kontrol altına alınması ve boyun eğdirilmesini kararlaştıran siyasi ve askeri hedeflerini de gerçekleştirmiş olacaklar. İşgalci kafirlerin uygulamaya çalıştıkları üslupların en tehlikelisi, saflarını parçalamak ve işgalci Amerikalıların ajan yönetimine ortak etmek amacıyla Taliban ve mücahitlerle uzlaşma olarak adlandırdıkları şeydir. Allah korusun şayet bu gerçekleşirse Afganistan'a ağır bir darbe olacak ve onu tamamen düşmanların iradesine tabi kılacaktır. Ancak bizler mücahitlere bu tür hatalar yapmalarını yakıştıramıyor kafirlerin planlarına karşı uyanık ve dikkatli olmalarını ümit ediyoruz. Afganistan'daki mevcut rejim, bu konferansa katılımı ile işgalcilerin isteklerini yerini getirmekte ve onların emirlerini uygulamaktadır. Dolayısıyla o, Müslümanların katledilmesinde onlara ortak olarak kafirlerin yanında izzet aramaktadır. Allahuteala şöyle buyurmaktadır: بَشِّرِ الْمُنَافِقِينَ بِأَنَّ لَهُمْ عَذَابًا أَلِيمًا الَّذِينَ يَتَّخِذُونَ الْكَافِرِينَ أَوْلِيَاء مِن دُونِ الْمُؤْمِنِينَ أَيَبْتَغُونَ عِندَهُمُ الْعِزَّةَ فَإِنَّ العِزَّةَ لِلّهِ جَمِيعًا "Münafıklara kendileri için elim bir azap olduğunu müjdele! Müminleri bırakıp da kafirleri dost edinenler, onların yanında izzet (güç ve şeref) mi arıyorlar? Oysa izzetin tamamı şüphesiz Allah'a aittir." [en-Nîsa 138-139] Bizler, Afganistan'daki Müslümanları, bu konferansın sonuçları ile onda ortaya çıkan planları ve tuzakları reddetmeye davet ediyor ve onları işgalci kafirlerin ağına düşmekten de sakındırıyoruz. Ayrıca onlara tüm izzetin Allah'a ait olduğunu hatırlatıyoruz.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN