Muhalifler Rakka'yı ele geçirip şehrin valisini esir aldı

Suriye’de direnişçilerin Rakka’yı ele geçirdiklerine ilişkin bilgiler teyit edildi. Kent merkezinin tamamına yakını muhaliflerde.

06-03-2013


Suriye’de direnişçilerin Rakka’yı ele geçirdiklerine ilişkin bilgiler teyit edildi. Kent merkezinin tamamına yakını muhaliflerde. Özgür Suriye Ordusu ve diğer Suriyeli direniş grupları günler süren çatışmaların ardından Suriye’nin kuzeyinde bulunan Rakka şehrini ele geçirdi. Kent merkezindeki askerî noktaları ve devlet dairelerinin tamamına yakınını düşüren muhalifler bir eyalet merkezinde önemli bir zafer elde ettiler. Muhalifler, çok Esed askeri ve Şebbihanın esir edildiğine dair görüntüler yayınladı.

Vali Muhaliflerin Elinde

Şehrin valisi ve diğer yetkililer esir alındı. Rakka Valisi Hasan Celili ile Baas Partisi Rakka Genel Sekreteri Süleyman Süleyman'ın yayınlanan bir video kaydında  muhaliflerin yanında görüldüğü ifade edildi.

Son olarak Fırat nehri kıyısındaki Rakka’da Baas Parti merkezi ile jandarma kışlasının Baas kuvvetleri elinde olduğu ancak direnişçilerin burayı da ele geçirmek için çarpışmaya girdikleri haberleri geliyor.

Bir kaynak ise Baas Partisi merkezinin yakıldığını iddia etti.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Muhalifler   #Rakka'yı   #ele   #geçirip   #şehrin   #valisini   #esir   #aldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN