Mısır’da cunta 1 yıl darbe hazırlığı yapmış

Darbenin planlı olduğunu ve hazırlıklarının bir yıldır sürdüğünü ifade eden Derdari, 'ordunun neyi yanlış hesapladığı' sorusuna ise şu cevabı verdi: 'Sisi'nin ekibi her şeyi yanlış hesapladı. Üç şeye itimat ettiler: Dış desteğe, özellikle ABD'den yakılan yeşil ışığa çok güvendiler. İkinci olarak korku taktiğine güvendiler. Korku salarak İhvan liderlerini yıldıracaklarını sandılar ama İhvan'ı iyi tanımıyorlar.

20-07-2013


Mısır'da darbeyi, darbe sonrası süreci, ordu ve ekonomi ilişkisini Müslüman Kardeşler'in sözcülerinden Abdulmevcud Derdari Yeni Şafak için değerlendirdi. 25 Ocak 2011'deki devrimle Mısır'da bir dönüşüm yaşanırken, muhalefetin son süreçte neden orduyu ve darbeyi desteklediği sorusuna Derdari, 'Ülkeyi idare eden bir azınlık grup ve onun karşılığında ülkeyi idare etmesine müsaade edilmeyen bir çoğunluk var. Bence Mısır muhalefetinin orduyu desteklemesinin yegane sebebi bu. Maalesef muhalefet Kahire'de orduyla yaptıkları gizli görüşmeler sonrasında arkasını orduya yasladı' dedi.

BİR YIL SÜREN HAZIRLIK

Derdari, 'Devrimin kazanımlarından biri orduyu siyasetin dışına atmış olmasıydı. Bu darbe sadece Mısır siyasi eliti tarafından değil, aynı zamanda ABD ve İsrail tarafından da onaylanmış bir hamleydi. diye konuştu. Darbenin planlı olduğunu ve hazırlıklarının bir yıldır sürdüğünü ifade eden Derdari, 'ordunun neyi yanlış hesapladığı' sorusuna ise şu cevabı verdi: 'Sisi'nin ekibi her şeyi yanlış hesapladı. Üç şeye itimat ettiler: Dış desteğe, özellikle ABD'den yakılan yeşil ışığa çok güvendiler. İkinci olarak korku taktiğine güvendiler. Korku salarak İhvan liderlerini yıldıracaklarını sandılar ama İhvan'ı iyi tanımıyorlar. Üçüncü olarak Ramazan faktörünü doğru hesaplayamadılar. Sanırım bu insanlar Ramazan'ın sadece yemek ve ibadet olduğunu sanıyorlar. Yalnız bu sadece Ramazan için değil, Ramazan'dan sonra da aynı şekilde ısrara, direnişe devam edeceğiz.'

İHVAN'IN ÜÇ ŞARTI

Abdulmevcud Derdari, Müslüman Kardeşler'in üç şartının olduğunu belirterek, 'Seçilmiş Cumhurbaşkanımız tekrar görevine gelsin. Anayasa süreci devam etsin ve parlamento iş başına gelsin' dedi.

(Kaynak: Yeni Şafak)

Etiketler : #Mısır’da   #cunta   #1   #yıl   #darbe   #hazırlığı   #yapmış   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN