Mısır rejimi, Gazze'ye çelik duvarı hızlandırdı

Mısır Hükümeti bütün fetva ve tepkilere rağmen Gazze sınırına yaptığı çelik duvar inşaatında son aşamaya geldi.

07-02-2010


Filistin Enformasyon Merkezi’nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Mısır Hükümeti bütün fetva ve tepkilere rağmen Gazze sınırına yaptığı çelik duvar inşaatında son aşamaya geldi.  

Kaynaklar, son günlerde inşaat işinde gözle görülür bir hareketlilik gözlendiğine dikkat çekti.

Görgü şahitleri de bugün (06 Şubat Cumartesi) Filistin Enformasyon Merkezi’ne konuyla ilgili bilgi vererek şöyle dedi: “Son birkaç gün içinde bölgeye çelik saç yüklü 45 tır daha geldi. Rafah’ın kuzey ve güney kesimlerindeki bölümlerin bitmesiyle inşaat işi son aşamaya gelmiş oldu. Şu anda sadece tünellerin yoğun bir şekilde bulunduğu Filadelfiya ile Salahuddin bölgeleri kaldı”.

Diğer taraftan Mısır İdari Mahkemesi, çelik duvarın inşaatı Rafah sınır kapısının kapatılması ve Mısır’ın diğer sınır kapılarında görülmeyen istisnai durumların Rafah sınır kapısında uygulanması ile ilgili kararların iptali için İbrahim Yüsri’nin açtığı davaya 16 Şubat Salı günü bakacağını duyurdu.

Mısır halkı Yüsri’yi açtığı davada yalnız bırakmazken, onlarca aydın, yazar, düşünür, siyasetçi ve insan hakları aktivisti de davaya destek verdi.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Mısır   #rejimi   #   #Gazze'ye   #çelik   #duvarı   #hızlandırdı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN