Kutsal emanetler Sütlece'de buluşuyor

Savaşların, işgallerin, doğal afet ve fakirliğin yetim bıraktığı çocuklar İstanbul’da buluşuyor. 4. Uluslararası Yetim Buluşması 17 Ekim Cumartesi (Bugün) saat 19:00’da Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

17-10-2009


Savaşların, işgallerin, doğal afet ve fakirliğin yetim bıraktığı çocuklar İstanbul’da buluşuyor. 4. Uluslararası Yetim Buluşması bugün Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

İHH İnsani Yardım Vakfı İstanbul’da 4. Uluslararası Yetim Buluşması’nı düzenliyor. 17 Ekim 2009 tarihinde Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek buluşmaya 10 ülkeden yetimler katılacak. Saat 19:00’da başlayacak buluşmaya sponsor aileler de katılacak.

Girişlerin ücretsiz olacağı programda yetimler, kendi ülkelerinin yerel folklorik gösterilerini sergileyecekler, ilahi ve şarkılar söyleyecekler. Yetimler kendi dillerinin yanı sıra bir Türkçe de ezgi okuyacaklar.

Buluşmaya Lübnan, Filistin, Irak, Etiyopya, Sudan, Çeçenistan, Doğu Türkistan, Pakistan, Makedonya ve Türkiye’den yetimler katılacak.

Buluşmaya ayrıca yurt dışından ve yurt içinden sanatçılar katılarak sevilen şarkılarını yetimler için söyleyecekler. Türkiye’den Ömer Karaoğlu, Amerika’dan Tyson Amir ve Baraka Blue, Almanya’dan Ammar, Lübnan’dan Fırkat el Emjad buluşmaya katılacak.

Buluşmada ayrıca Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde hazırlanacak yetim klibi yer alacak. Bu klip ile farklı ülkelerde yetim çocukların mesajları iletilecek.

Yetimler İstanbul’dan sonra yanı sıra Kayseri, Konya ve Diyarbakır’da da sunum yapacaklar.

İHH, bugüne kadar 3 defa Uluslararası Yetim Buluşması düzenledi. 2005, 2006 ve 2007 yılında düzenlenen buluşmalara yoğun ilgi gösterilmişti. Şimdi ise 4. buluşmayı düzenleyecek olmanın heyecanını yaşıyor.

İHH bu buluşmalarla Türkiye ve Türkiye dışındaki yetim ve kimsesiz çocukların hem kendi sıkıntılarını hem de ülkelerindeki sıkıntılarını halkımızın gündemine getirmeyi ve ülkemizde yetimlilik olgusunu yaygınlaştırmayı hedefliyor.

(ihh.org.tr)

Etiketler : #Kutsal   #emanetler   #Sütlece'de   #buluşuyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN