Katledilen Gazzelilerin sayısı 202'ye yükseldi

Dün gece ve bugün sabah (16 Temmuz Çarşamba) gerçekleştirilen saldırılarda şehit edilenlerle ve yaralananlarla birlikte, bugün onuncu gününe giren insanlık dışı savaşta şehit edilenlerin sayısının 202 yaralananların sayısının 1520 olduğu haber verildi. Saldırılarda çok sayıda yerleşim birimi de tahrip edildi.

16-07-2014


Siyonist işgalci Mısır'ın sunduğu ateşkes önerisini kabul ettiğine dair açıklama yapmasına rağmen saldırılarını, yıkım ve katliamlarını kesintisiz bir şekilde sürdürüyor. Dün gece ve bugün sabah (16 Temmuz Çarşamba) gerçekleştirilen saldırılarda şehit edilenlerle ve yaralananlarla birlikte, bugün onuncu gününe giren insanlık dışı savaşta şehit edilenlerin sayısının 202 yaralananların sayısının 1520 olduğu haber verildi. Saldırılarda çok sayıda yerleşim birimi de tahrip edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin edindiği bilgilere göre işgal güçleri dün gece geç saatlerde Gazze'nin güneyindeki Rafah bölgesinde bir aracı hedef aldı. Bu saldırıya hedef olan araçta iki kişi şehit olurken dört kişi de yaralandı. Yaralıların ve şehit edilenlerin cesetlerinin Ebu Yusuf en-Neccar Hastanesi'ne nakledildiği haber verildi.

Sabah erken saatlerde Rafah'a düzenlenen bir saldırıda Ata el-Amur adında bir kişi şehit oldu. Han Yunus'ta el-Arcan ailesinin evinin hedef alınması sonucu 22 yaşındaki Abdullah Muhammed el-Arcan şehit olurken aileden üç kişi de yaralandı.

İşgalci saldırılarında ayrıca çok sayıda evi ve ekili araziyi hedef alan saldırılar gerçekleştirdi. Gece yarısından sonra evlerin hedef alındığı saldırılarda yıkılan ev sayısının otuzu bulduğu ifade edildi. Bu saldırılarda hedef alınan evler ve araziler büyük hasar gördü. Yıkılan evler arasında el-Benna, el-Amesi, Haşim, Ebu Şeria, Makat, Halase, Şabit ve Atallah ailelerinin evlerinin bulunduğu bildirildi.

Saldırılara maruz kalan binalardan biri de Gazze'nin güneyinde Rafah'ın yakınında yer alan Han Yunus şehrinde bulunan bir camiydi.

(Filistin Haber)

Etiketler : #Katledilen   #Gazzelilerin   #sayısı   #202'ye   #yükseldi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN