Kassam: Onlarca işgal askeri öldürüldü

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları işgal askerlerine yönelik olarak gerçekleştirdikleri muhtelif eylemlerde onlarca işgal askerini öldürdüklerini veya yaraladıklarını, Han Yunus’un güneyinde iki adet Merkava tipi tanklarını ve bir askeri buldozerlerini imha ettiklerini duyurdu.

19-01-2024


Kassam Tugayları, dün yaptığı açıklamada, işgal askerleriyle yaşanan çatışmaların ve onların askeri araçlarının imha edilmesinin video görüntülerini de yayınladı. Görüntülerde işgalci askerlerin bulunduğu bir nakil aracının pusuya düşürülüp vurulması ve kalabalık bir askeri grubun hedef alınmasının görüntüleri de yer alıyor.

Kassam Tugayları yayınladığı askeri bildiride Gazze şehrinin Et-Tuffah Mahallesi’nin doğusunda üzerinde üç işgalci askerin bulunduğu bir tankın El-Yasin 105 füzesiyle vurulduğunu duyuruldu.

Kassam Tugayları Et-Tuffah Mahallesi’nde işgalci piyadelerin geçtiği sırada bir tünelin girişini patlatarak onları etkisiz hale getirdi.

Gazze şehrinin güneyindeki Şeyh Aclin mıntıkasında işgal askerlerinin girdiği bir binaya TBG anti personel füzesiyle saldırı düzenlendi ve işgal güçleriyle direnişçiler arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi. Bu olayda en az 5 işgalci askerin öldürüldüğü ifade edildi.

Yine Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada Gazze Şeridi’nin kuzey kesiminde yer alan Cibaliya bölgesinde bir işgalci asker grubuna havan toplarıyla saldırı düzenlendiği bildirildi.

Han Yunus’un doğusundaki bir eve önceden yerleştirilmiş patlayıcıların patlatılması suretiyle eve giren 30 kadar askerin tamamı etkisiz hale getirildi. Bunların birçoğu öldürülürken bazıları da yaralandı.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Kassam:   #Onlarca   #işgal   #askeri   #öldürüldü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN