Kassam mücahitleri bir işgalci askeri esir aldı

Kassam Tugayları'nın resmi sözcüsü Ebu Ubeyde: Kassam mücahitleri düşmana hayatı boyunca asla unutamayacağı ağır bir ders veren kahramanca bir savaşa girmişlerdir. Bu mücahitlerin kumandasında Şaul Aron adında bir işgalci asker de esir alınmış durumdadır. Bu asker şu an Kassam mücahitlerinin kontrolündedir.

20-07-2014


Filistin İslamî Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Birlikleri işgal güçlerinden bir askeri esir aldığını duyurdu. İşgalci askerin, siyonistlerin büyük bir katliam yaptıkları ve kendi askerlerinden de 13’ünün öldürüldüğünü, çoğu ağır olmak üzere elli askerlerinin de yaralandığını resmen açıkladıkları Şucaiyye mahallesinin yakınında esir alındığı bildirildi.

İşgalci askerin esir alınmasına dair bilgilendirme bugün (20 Temmuz Pazar) akşam saatlerinde Kassam Tugayları'nın resmi sözcüsü Ebu Ubeyde'nin sesiyle kaydedilmiş açıklama ile yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kassam mücahitleri düşmana hayatı boyunca asla unutamayacağı ağır bir ders veren kahramanca bir savaşa girmişlerdir. Bu mücahitlerin kumandasında Şaul Aron adında bir işgalci asker de esir alınmış durumdadır. Bu asker şu an Kassam mücahitlerinin kontrolündedir."

Kassam mücahitleri adına yapılan açıklamada düşmana her hangi bir ilerleme yapmaya kalkışmaması uyarısında bulunularak; "ateşkes konusunda da şartlarımızı kabul etmesi gerekir" denildi. İşgalcilerin kara saldırılarını başlatmalarından bu yana mücahitlerin onlara karşı başarılı operasyonlar gerçekleştirdikleri, bunların en önemlisinin de Sofa askeri üssünde, yerin altından askerî çizginin arkasına geçilerek askerî güçlere ağır kayıplar verdirilmesi olduğu, ancak işgalcinin buradaki kayıplarını gizleyerek yalancılığını ortaya koyduğu dile getirildi.

İşgal güçlerinin askeri kayıplarının şu ana kadar açıkladıkları resmi rakamların çok üstünde olduğu tahmin ediliyor. Yaralı askerlerin nakledildiği hastanelerin yetkililerinden alınan bilgiler de işgal güçlerinin verdiği rakamların çok üstüne çıkıyor.

(Filistin Haber.com/tr)

Etiketler : #Kassam   #mücahitleri   #bir   #işgalci   #askeri   #esir   #aldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN