Karadavi: Kudüs’e İsrail vizesiyle girmek istemiyorum

İsrail’in hırsız, Filistinlilerin ise ev sahibi olduğunu belirten Karadavi, "Ben Kudüs’e İsrail’in vizesiyle girmek istemiyorum. Özgür olarak Kudüs’e girmek istiyorum." dedi.

25-05-2009


İHH İnsani Yardım Vakfı’nın ev sahipliğinde düzenlenen Filistin Sivil Dayanışma Konferansı için Türkiye’ye gelen İslam Alimi Yusuf el-Karadavi, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Karadavi, İsrail’in hırsız, Filistinlilerin ise ev sahibi olduğunu belirtti.

Karadavi şöyle konuştu: “Filistin konusunda Siyonist tehlikeyi daha az gösterecek değilim. Ancak bununla birlikte ben iyimserim. Hak zafer elde edecektir. Batıl kaybedecektir. Çünkü bu Allah’ın kanunudur. Allah iman edenleri müdafaa eder. Batıl devletinin bir saati vardır ama Hak devleti kıyamete kadar sürecektir. Zaten Batıl zail olmaya mahkumdur. Ev sahibi hırsıza galip gelecektir. Biz ev sahibiyiz. Siyonistler ise hırsız. Dünyanın her yerinden gelerek Filistin’i işgal ettiler. Kadınları ve çocukları şehit ettiler. Ama mazlumların duası geri çevrilmez. Allah mazlumları zafere ulaştıracaktır. Allah buna dair söz vermiştir. Bu mazlum halk zafer elde etmelidir. Bunların direnişi kesinlikle zayi olmayacaktır. Allah zalimlere azap gönderdiği zaman çok çetin azap gönderir. Siyonistlere de çok çetin azap gelecektir. Yeryüzünü fesada uğratanlara Allah ceza verecektir. Yahudilerin zulmüne karşı herkes bizimle olacak.”

“Zamanında bütün İslam ülkeleri Batıda zulüm gören Yahudilere kucak açtı ve Yahudiler Müslümanların arasında müreffeh bir hayat yaşadılar” diyen Karadavi, “Sonra Müslümanlara zulmettiler. Tarihe baktığımızda da Yahudilerin bu nankörlüğünü görürüz. Peygamber Efendimizin (sav) döneminde Medine’yi birlikte savunmak için anlaşmıştık. Ancak onlar müşriklerle bir olup Müslümanları arkasından vurdular. Antlaşmaya sadık kalmadılar. Azgınlığın sonu kötüdür” dedi.

Savaşa ibadet eder gibi girmeliyiz

Ünlü İslam Alimi Yusuf el-Karadavi, bir gün İsrail vizesi olmadan, Kudüs’e özgürce girmeyi, Mescidi-i Aksa’da özgürce namaz kılmayı Allah’tan dilediğini belirtti.

Karadavi şöyle konuştu: “Savaşa ibadet eder gibi girmeliyiz. Böyle savaşa girenler zaferi hak eder. Onlar uçaklarla, tanklarla, bombalarla direnişi yok edemediler. Çünkü Allah müminlerin yanındaydı. Biz Hakkız, evin sahibiyiz. Allah’tan bu zaferin öncülerini görmeyi diliyorum. Allah bu konferansları Mescid-i Aksa’da da yapmayı bize nasip etsin. Mescid-i Aksa’da özgürce namaz kılmayı nasip etsin. Ben Kudüs’e İsrail’in vizesiyle girmek istemiyorum. Filistin vizesiyle girmek istiyorum. Özgür olarak Kudüs’e girmek istiyorum. Bunun için sürekli dua edelim. Lütfen duayı küçük görmeyin. Dua Müslümanın en önemli silahıdır.”

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Karadavi:   #Kudüs’e   #İsrail   #vizesiyle   #girmek   #istemiyorum   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN