İsviçre, siyonist işgal rejimine kapıyı gösterdi

İsviçre Cumhurbaşkanı Hans-Rudolf Merz, İsrail’in itirazlarına rağmen, BM'nin Cenevre’de düzenlediği "Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Konferans"a katılan İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'la görüştü.

21-04-2009


İsviçre Cumhurbaşkanı Hans-Rudolf Merz, İsrail’in itirazlarına rağmen, Birleşmiş Milletler’in Cenevre’de düzenlediği “Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Konferansı-Durban 2”ye katılan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile görüştü. İsrail’in karşı çıkmasına rağmen Ahmedinejad’la konferans öncesi görüşen ve Ahmedinejad’ın Cenevre’de bulunmasının çok önemli bir adım olduğunu söyleyen Merz, iyi ilişkiler için bu ziyaretin önem arz ettiğini ifade etti.

SİYONST İŞGALCİ, BÜYÜKELÇİSİNİ GERİ ÇAĞIRDI
İsviçre Cumhurbaşkanı Merz’in Mahmud Ahmedinejad ile görüşmesini protesto eden İsrail ise İsviçre’deki Büyükelçisi Ilan Elgar’ı istişarelerde bulunmak üzere geri çağırdı. Elgar’ı İsrail’e çağıran ırkçı Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman da İsviçre’ye sert tepki gösterdi. Seçim kampanyasında ‘Siyonizme ve İsrail’e bağlılık yemini etmeyenlerin vatandaşlıktan çıkarılması gerektiğini’ söyleyen Lieberman’ın başında bulunduğu Dışişleri Bakanlığı, Elgar’ın çağrılmasının “Yahudi soykırımını inkar eden ve İsrail’in haritadan silinmesi gerektiğini söyleyen kişiye (Ahmedinejad) karşı bir protesto” olduğunu bildirdi.

Bu arada Merz ve Ahmedinejad’ın görüşme yaptığı otele gelerek Ahmedinejad’ı protesto etmek isteyen Amerikalı Yahudi profesör Alan Dershowitz, polis tarafından uzaklaştırıldı. İsrail’in, ‘Irkçılık ve Ayrımcılık Konferansı’nda kendisine yönelik yapılacak eleştirilere cevap vermesi için görevlendirdiği Dershowitz’in, Ahmedinejad’ın ‘Yahudi soykırımı’ konusundaki sözleri sebebiyle protesto amaçlı otele gittiği öğrenildi. Dershowitz, İsrail ve Siyonizm’i eleştiren bir başka Yahudi akademisyen Norman Finkelstein’in DePaul Üniversitesi’nden uzaklaştırılmasında rol oynamıştı.

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #İsviçre   #   #siyonist   #işgal   #rejimine   #kapıyı   #gösterdi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN