İşte ümmet şuuru

İşgal rejiminin Gazze halkına yönelik sürdürdüğü insanlık dışı ambargoya karşı, zengini fakiri bütün Müslüman halklar yardım yarışına girdi.

18-02-2009


İşgalci siyonist rejimin aylardır sürdürdüğü ambargo ve abluka yetmiyormuş gibi bir de Gazze halkına 22 gün süren saldırılarda bulunması, çocuk, kadın ayrımı yapmadan sivil halka bombalar yağdırması İslam dünyasını derinden yaralamıştı. Fakir-zengin bütün Müslüman ülke halkları Gazze için seferber olurken, başta İstanbul Çağlayan olmak üzere her ülkede bir yandan mitinglerle İsrail saldırılarının durdurulması için tepkiler yükselmiş, diğer taraftan da yaraların sarılması için yardım kampanyaları başlatılmıştı.

Yakın tarihte Gazze’deki acının bir benzerini yaşamış olan ya da doğal afetlerle sarsılmış olan Makedonya, Kırgızistan, Kazakistan ve Endonezya’daki duyarlı insanlar, çam sakızı çoban armağanı diyerek Filistinli kardeşlerine destek oldular. Hali hazırda kendileri ihtiyaç sahibi olan bu insanların ellerinde avuçlarında olanı Gazze için bağışlamaları, Müslüman dünyasındaki kardeşlik dayanışmasının hangi boyutlara geldiğini gösteriyor.

“ŞUURDUR BUNUN ADI, BİLİNÇTİR”
İHH Genel Başkan Vekili Yavuz Dede de Vakit’e yaptığı değerlendirmede; “Kendileri muhtaç olan ve mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimizin, Gazze’ye yardımcı olmaya çalışmaları kesinlikle muhteşem bir olay. Bu, ümmet olma bilincinin her şeye rağmen korunduğunu göstermekte. Rakamsal olarak az bile olsa değer bakımından inanılmaz değerli, inanılmaz kıymetli yardımlar bunlar. Şuurdur bunun adı. Müslüman ülkelerin Gazze için bir şeyler yapmaları İslam dünyasındaki kardeşlik ve dayanışmayı gösterme adına güzel bir örnek oldu. Bazı ülkelerdeki kuruluşların topladıkları yardımı Gazze’ye gönderirken İHH’yı tercih etmeleri bizi çok mutlu etti” dedi.

MAKEDONYA’DAN 60 BİN EURO
2001 yılında yaşadığı iç savaşta İHH ve Türkiye halkının destek ve yardımlarını gören Makedonya’daki Müslümanlar, Gazze için topladıkları 60 bin Euro’yu İHH’ya teslim ettiler.

ORTA ASYA’DAN GAZZE’YE SELAM
Kırgızistan’daki Müslümanlar 2 bin dolar, Kazakistan’dakiler ise 500 dolarla Gazze’deki kardeşlerine destek oldu. Yine İHH’nın farklı coğrafyalarda ortak çalışmalar yürüttüğü Amerika’daki Zakat Foundation 80 bin dolar, Helping Hand ise 30 bin doları Gazze’ye ulaştırılmak üzere İHH’ya teslim ettiler. Hollanda’da ise Kudüs Vakfı 50 bin Euro yardımı yine İHH üzerinden Gazze’ye göndereceğini duyurdu.

Bu arada; kendileri de tsunami mağduru olan Endonezyalı Müslümanlar ise topladıkları yardımı İsrail mağduru Gazze’ye ulaştırılmak üzere İHH’ya teslim ettiler.

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #İşte   #ümmet   #şuuru   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN