İslami direniş bir liderini daha şehid verdi: İçişleri Bakanı, 8 yakınıyla birlikte bombalara hedef oldu

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın önde gelen liderlerinden ve İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin hükümetinin İçişleri Bakanı Said Siyam, kardeşi, oğlu ve altı kişilik bir Filistinli aile, Siyonist işgal ordusunun Gazze’nin ortasındaki Yermük mahallesini bombalaması sonucu şehid oldu.

16-01-2009


İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın önde gelen liderlerinden ve İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin hükümetinin İçişleri Bakanı Said Siyam, kardeşi, oğlu ve altı kişilik bir Filistinli aile, dün siyonist işgal ordusunun Gazze’nin ortasındaki Yermük mahallesini bombalaması sonucu şehid oldular.

İşgal ordusuna ait F16 savaş uçaklarının Gazze’nin ortasında bulunan Yermük mahallesini bombalaması sonucu, İçişleri Bakanı Said Siyam ile oğlu Muhammed’in (21) mahallede evi bulunan Şeyh İyad Siyam’ın evinde bulundukları sırada evin de isabet almasıyla Said Siyam, oğlu Muhammed ve kardeşi İyad’ın Hakkın rahmetine kavuştukları belirtildi.

Katliamda Said Siyam’ın refakatçısı, İyad Siyam’ın eşi ve civar evlerin de isabet almasıyla dört kişinin daha şehid olduğu ifade edildi.

Görgü tanıkları, Siyonist işgal ordusuna bağlı savaş uçaklarının sivillerle dolu bu bölgeyi ağır füzelerle vurduğunu, atılan füzelerden sonra bölgede büyük bir yıkımının meydana geldiğini söylediler.

Said Siyam’ın şehid olması üzerine hoparlörlerle yapılan anonslarla, Siyam’ın şehid olduğu duyurularak, kendisinin de daha önce şehid olan Şeyh Ahmed Yasin, Dr. Rantisi, İbrahim el-Mukadime, İsmail Ebu Şenneb, Cemal Mansur, Cemal Selim, Şeyh Salah Şahade ve son olarak dört eşi ve dokuz aile efradıyla şehid olan Şeyh Nizzar Reyyan gibi Hakkın rahmetine kavuştuğu belirtildi.

(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #İslami   #direniş   #bir   #liderini   #daha   #şehid   #verdi:   #İçişleri   #Bakanı   #   #8   #yakınıyla   #birlikte   #bombalara   #hedef   #oldu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN