İşgal ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında 198 Filistinli katledildi

Filistinli hastane kaynakları, işgal ordusunun Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine bugün (7 Ekim Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren düzenlediği hava saldırılarında 198 kişinin katledildiğini ve 1610 kişinin yaralandığını açıkladı.

07-10-2023


Filistinli hastane kaynakları, işgal ordusunun Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine bugün (7 Ekim Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren düzenlediği hava saldırılarında 198 kişinin şehit olduğunu ve 1610 kişinin yaralandığını açıkladı.
 
İşgal ordusu, “Demir Kılıçlar” adını verdiği operasyon kapsamında Gazze Şeridi’ndeki hükümet binalarına, sosyal tesislere ve Filistin direnişine ait alanlara bir dizi hava saldırısı düzenledi.
 
Görgü tanıkları, işgal ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde Nasr Hastanesi yakınlarında bir ambulansa saldırı düzenlediğini, çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu bildirdi.
 
Bu arada, Filistin direnişinin sabahtan bu yana büyük bir kahramanlık sergileyerek işgal güçlerinin cinayetlerine ve Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınlara misillemede bulunduğu, onlarca işgal askerini ve Yahudi yerleşimciyi öldürdüğü ve esir aldığı ifade edildi.
 
İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, yıllardır Filistin halkına karşı aslan kesilen kağıttan kaplanın mücahitlerin saldırıları karşısında çöktüğünü ve Mescid-i Aksa’yı kirletmenin bedelini ödediğini söyledi.
 
Ebu Ubeyde, El-Aksa televizyonuna yaptığı açıklamada, işgal rejiminin ilk şoku atlattıktan sonra kayıplarını şaşkınlıkla izleyeceğini kaydederek, işgal rejimi liderlerinin savaşın neticesi hakkında henüz bir şey bilmediklerini belirtti.
 
(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #İşgal   #ordusunun   #Gazze'ye   #yönelik   #saldırılarında   #198   #Filistinli   #katledildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN