İşgal çetesinin soykırım saldırıları 131. gününde yine katliamlarla devam etti

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin verdiği bilgilere göre işgal güçleri havadan savaş uçaklarıyla ve karadan toplarla muhtelif bölgelere yönelik saldırılar gerçekleştirdiler. Bu saldırılarında meskun evleri, sığınma yerlerini, tesisleri ve caddeleri hedef alarak yine katliamlar yaptılar.

15-02-2024


Siyonist katillerin Filistin'in Gazze bölgesine yönelik olarak 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı vahşi soykırım, bugün (14 Şubat Çarşamba) 131'inci gününde yine sivil savunmasız insanları, çocukları ve meskun evleri hedef alan insanlık dışı saldırılarla, katliamlarla ve yıkımlarla sürüyor. İşgal güçlerinin vahşi saldırıları yüzünden bölgedeki ahalinin %90'dan fazlası hayatlarını sığınma merkezlerinde idame ettirmeye çalışıyor. Bu yüzden insanların kalabalık kitleler halinde toplandığı sığınma merkezleri kapasitesinin dört katından fazla insan barındırıyor. Ancak buralar da işgalci siyonistlerin vahşi katliamları ve saldırıları karşısında güvencede değil. Çünkü insanları toplu halde katletmekten özel zevk alan siyonist katillerin kan dökme konusunda iştahlarının iyice kabardığı durumlarda buraları özellikle ve kasten hedef alarak katliamlar yapmaktan çekinmiyorlar.  
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin verdiği bilgilere göre işgal güçleri havadan savaş uçaklarıyla ve karadan toplarla muhtelif bölgelere yönelik saldırılar gerçekleştirdiler. Bu saldırılarında meskun evleri, sığınma yerlerini, tesisleri ve caddeleri hedef alarak yine katliamlar yaptılar.
 
İşgal uçakları Gazze Şeridi'nin kuzeybatı kesiminde yer alan Et-Tevam mıntıkasına saldırı düzenledi.
 
Filistin Kızılayı'nın verdiği bilgilere göre Gazze Şeridi'nin güney kesiminde yer alan Han Yunus'taki Emel Hastanesi civarına işgal uçakları tarafından yoğun saldırılar düzenlendi. Bu saldırıların hastane binasında büyük hasara neden olduğu belirtildi. 
 
Nusayrat Mülteci Kampı'nın batısında Nuveyci' ailesine ait evin işgal güçleri tarafından vurulması sebebiyle dört kişinin şehit olduğu haber verildi. 
 
İşgal güçlerinin Han Yunus Mülteci Kampı'nda ikamet için kullanılan birimi tamamen imha ettikleri bildirildi. 
 
Askula Kavşağı'nda bir aracın işgal güçlerinin saldırısına hedef olmasından sonra araçtan Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne 3 şehit cenazesi getirildi. 
 
İşgal uçaklarının Gazze şehrinin güneydoğusundaki Zeytun Mahallesi'nde bulunan bazı evlerle, şehrin güneybatısındaki Tellu'l-Heva Mahallesi'nde bulunan evlere iki saldırı düzenlemesi sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 9 kişinin şehit edildiği ve şehitlerin cenazelerinin El-Ma'medani Hastanesi'ne nakledildiği haber verildi. 
 
İşgal güçlerinin Gazze şehrinin El-Cela Caddesi'nde bir eve saldırı düzenlemesi sonucu 3 kişinin şehit edildiği, bunlardan birinin gazeteci yazar Eymen Er-Rufati olduğu bildirildi. 
 
İşgal uçaklarının Refah şehrinin doğusundaki havaalanı bölgesinde Es-Sufi ailesinin evine saldırı düzenlediği ancak herhangi bir can kaybından söz edilmediği haber verildi. 
 
İşgal askerleri Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'ne sığınan yüzlerce sığınmacıyı burayı terk etmeye zorladı. İşgal güçleri bu hastaneyi haftalardan beri sıkı bir kuşatma altında tutuyorlar. Hastanenin içinde veya dışında herhangi bir şeyin hareket ettiğini gördüklerinde ateş ediyorlar.
 
Han Yunus'un doğusundaki Abesan beldesine işgal uçakları tarafından düzenlenen saldırıda bazı kişiler yaralandı. 
 
Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Gazze Vadisi civarına düzenlenen bir saldırıdan sonra enkaz altından iki şehit cenazesi çıkarıldı. 
 
İşgal uçaklarının Gazze'deki Kızılhaç binasını yıkmalarının video görüntüleri yayınlandı. 
 
Han Yunus'un batısındaki El-Hurani Okulu B bloğunda kuşatma altında tutulan 100 sığınmacının 3 günden beri yiyecek ve sularının tükenmiş olması sebebiyle burayı terk etmek zorunda kaldığı bildirildi.
 
Han Yunus'un doğusundaki El-Karara mıntıkasına ve El-Meğazi'nin doğusuna işgal güçleri tarafından havadan helikopterlerle saldırılar düzenlendi.
 
Dün akşam saatlerinde işgal uçaklarının Gazze şehrindeki Cela Caddesi'nde bulunan bir arabaya hava saldırısı düzenlemesi sonucu aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu 6 kişinin şehit olduğu haber verildi.
 
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'nın bugün (14 Şubat Çarşamba) yayınladığı günlük raporda işgal güçlerinin bölgede sürdürmekte oldukları soykırım saldırılarında son 24 saat içinde, 11 katliam gerçekleştirdikleri bu katliamlarda toplamda 103 kişinin şehit edildiği, 145 kişinin yaralandığı duyuruldu.
 
Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasında 7 Ekim 2023 tarihinde başlatılan soykırım saldırılarında şimdiye kadar şehit edilenlerin toplam sayısının 28 bin 576 yaralananların sayısının ise 68 bin 291 olduğu; ancak bu sayının enkaz altında olanları ve işgal güçleri tarafından öldürülüp cesetleri yollara savrulanları kapsamadığı ifade edildi.
 
(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #İşgal   #çetesinin   #soykırım   #saldırıları   #131.   #gününde   #yine   #katliamlarla   #devam   #etti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN