İLKAV'ı kapatma dâvâsı reddedildi

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Müdürlüğünün, İLKAV’ın kapatılması için açtığı dava reddedildi.

16-07-2009


Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın karar duruşmasına, davacı Vakıflar Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Müdürlüğü'nün avukatı Fatma Oflaz ile davalılardan İLKAV Genel Başkanı Mehmet Pamak, Ali Bıyık ve Erdal Ardıç katıldı.

Avukat Oflaz daha önceki iddialarını tekrarlayarak, davanın kabulüne karar verilmesini talep etti.

Mehmet Pamak ise "Toplanan delil ve belgeler ile objektif olan bilirkişi raporuna göre davanın reddine karar verilmesini talep ediyorum." dedi.

Yargıç Ahmet Pınar, davanın reddine karar verildiğini açıkladı.

Davanın dilekçesinde, İLKAV tarafından düzenlenen bir panelde yapılan konuşmalar nedeniyle vakfın kapatılması istenmişti. Resmi ideoloji kıskacındaki eğitim sisteminin eleştirildiği panelde düşünce özgürlüğü kapsamında görüşler serdedilmesine rağmen; dönemin Adalet Bakanı M. Ali Şahin'in sorumluluğundaki Vakıflar Müdürlüğü, İLKAV'ın kapatılması talebinde bulunmuştu. 

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #İLKAV'ı   #kapatma   #dâvâsı   #reddedildi   
YORUMLAR
  • mücahit palabıyık   17-07-2009 17:25

    Esselamu Aleykum. Özgürlüğü savunarak, özgürce yapılan konferanslara ceza verilmesi gerçekten de bu ülkenin özgürlük anlayışına büyük bir darbe olurdu. Böyle bir karar hepimizi sevindirdi. Özgürlükler taraflı değil tarafsız olmalıdır. Herkes düşüncelerini belirli kurallar çerçevesinde özgürce dile getirebilmelidir. Bu sebeple Mehmet Pamak abimizi ve onun nezdinde tüm özgürlük savunucularını Allah'a emanet ediyoruz.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN