İktibas’ın yeni sayısı çıktı

“Gazze tarih yazıyor, tarihi değiştiriyor” manşeti ile çıkan yeni sayının yorumunda Gazze’deki durum ele alınırken, “İslam arızi değil asıl olandır, yeryüzündeki yegâne hak din/hayat nizamıdır ve dolayısıyla kendisini İslam’a nisbet eden fert ve toplulukların her halükârda bu bilinç üzere bulunmaları ve bu bilinç üzere hareket etmeleri gerekir” vurgusu yapılıyor.

02-01-2024


İktibas Dergisi 44. yılının ilk sayısı 541. sayı olarak okurlarına ulaşırken, aylardır devam etmekte olan Gazze cihadı ve İsrail vahşeti bu ay da derginin ana konusunu oluşturdu. Gazze’de devam eden mücadelenin İslam ve Müslümanlar açısından değeri ve önemi, derginin yorum sayfalarında değerlendirildi.
 
“Askeri/fiili işgaller, katliamlar, temelde bir egemenlik öğretisi olan İslam’ı toplumların algısında bir mâbed dinine indirgemeye yönelik saptırma stratejileri, Müslümanları kendi iç sorunlarıyla meşgul etme planları… Tüm bunlar, İslam’ın ve Müslümanların yeniden tarih sahnesine çıkmasını, dünyaya nizam vermesini engellemeye matuf girişimler.” olarak nitelendirilen yorumda, “Gazze cihadı, siyasi ve askeri yönden olduğu gibi, sosyal ve ahlaki yönden de İslam’ın dünya halkları nezdinde tarih sahnesine yeniden dönüşü ve tarih yazmaya başlamasının miladı haline geliyor.” ifadesine yer verildi.
 
Dergide Atasoy Müftüoğlu, Mehmed Durmuş, Şükrü Hüseyinoğlu, Mustafa Bozacıoğlu ve Yakup Döğer’in yazılarının yanısıra Sanat Edebiyat sayfalarında İbrahim Eryiğit, Bedran Yoldaş, Cevat Akkanat ve Mehmet Akif Coşkun’un çalışmaları da okura sunuluyor.
 
Ayrıca, geçen ayın öne çıkan haber ve makalelerinden seçkilerle oluşturulan zengin bir alıntılar bölümü de her zaman olduğu gibi derginin sayfaları arasında yerini alıyor.
 

Etiketler : #İktibas’ın   #yeni   #sayısı   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN