İktibas Dergisi'nin Mart sayısı çıktı

İktibas Dergisi’nin yeni sayısı “Yaklaşan Seçimler ve Müslümanların Ahvali” manşeti ile çıktı. Derginin yorumunda, “Artık, bilinç sahibi olanların bile mücadele etmek yerine eklemlenmeyi tercih ettikleri bir vasatı yaşamaktayız” vurgusu yer aldı.

02-03-2024


Aylardır dünyanın gündemi ve kanamaya devam eden yarası Gazze’de yaşananlar olurken bu ay Türkiye’nin gündemi ise 31 Mart seçimlerine doğru evrilmeye başladı. Partiler arasındaki çekişme gündemin üst sıralarına tırmanırken, Yüksek Yargıda yaşanan tartışma da Türkiye’nin gündemindeki bir diğer önemli başlık haline geldi.

İktibas’ın yeni sayısının Yorum sayfalarında bu iki gündem maddesi öne çıkıyor. Giderek kuvvetli esmeye başlayan seçim rüzgarlarına ilişkin olarak Yorum’da, “Müslümanlar artık sistemin tüm ayartmalarına rağmen müstakil bir duruş sergilemeli ve bütün olarak Allah’ın dini ve emirleri dışında hiçbir uzlaşmaya yanaşmamalı.” vurgusu yapılırken, yüksek yargıdaki ihtilafa ilişkin olarak da, “topluma yeni anayasaya olan ihtiyacın hissettirilmesi, benimsetilmesi” öncelikli gayesiyle bu ihtilafın gündemde tutulduğu görüşü paylaşılıyor.

Derginin bu sayısında Atasoy Müftüoğlu, Mehmed Durmuş, Yakup Döğer, Mustafa Bozacıoğlu ve Ali Durmuş’un yazıları yanında, Sanat Edebiyat sayfalarında Bünyamin Zeran ve Mehmet Akif Coşkun’un çalışmaları okuyucuya sunuluyor.

Etiketler : #İktibas   #Dergisi'nin   #Mart   #sayısı   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN