İhvan: Siyonizme karşı tek yol cihad

Mısır İhvan-ı Müslimin Hareketi Genel Mürşidi Üstad Muhammed Bedii, “siyonizme karşı tek yol cihaddır” dedi.

13-10-2012


Mısır’ın yarı resmi gazetesi El Ahram’a yaptığı açıklamada siyonist rejimle müzakereler yaparak, BM koridorlarında dolaşarak hiçbir yere varılamaz” diyen Üstad Bedii “siyonistlerin anlayacağı tek dil güçtür ve İCihad tek yoldur. Kudüs ancak cihad, fedakarlık ve direniş yoluyla savnulur” sözüyle, Müslüman Kardeşler’in siyonist düşman karşısında duruşunu özetledi.

Siyonistlerin Mescid-i Aksa’ya yönelik gerçekleştirdikleri son saldırılara dikkat çeken Üstad Bedii, Yahudilerin “ibadet”adı altında Mescid-i Aksa’ya girmesine fırsat verilmemesini, aksi takdirde, Mescid-i Aksa’nın yıkılma planlarının gerçekleşeceği uyarısında bulundu.

Bütün dünya Müslümanlarının Kudüs ve Filistin adına bir araya gelmeleri gerektiğini vurgulayan Üstad Bedii, Siyonistlerin tarih boyu gerçekleştirdikleri azgınlığa dikkat çekerek “Yahudiler yeryüzünde sulta kurdular, fesadı yaydılar, müminlerin kanlarını döktüler, mukaddes yerlerin hürmetini çiğnediler. Ama bir gün gelecek ki, bizim direniş yolunda cihad bayrağını dalgalandırarak sefere çıktığımızı çıktığımızı ve bu zorbalığa son verdiğimizi görecekler” diyerek İslam Ümmetinin Kudüs yürüyüşünün zaferle sonuçlanacağını vurguladı.

2010 yılında Müslüman Kardeşler Hareketi’nin genel mürşidliğine seçilen üstad Muhammed Bedii, uzun yıllar Mısır rejimi zindanlarında kalmış, Şehid Seyyid Kutub ile aynı cezaevi koğuşunu paylaşmıştı.

(Kaynak: Kudus Haber)

Etiketler : #İhvan:   #Siyonizme   #karşı   #tek   #yol   #cihad   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN