İHH yardımları Gazze'ye ulaştırdı

İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, Gazze'ye acil yardım malzemesi olarak 450 bin YTL tutarında ilaç, tıbbi malzeme, battaniye ve gıda yardımı dağıttı.

31-12-2008


İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, Gazze'ye acil yardım malzemesi olarak 450 bin YTL tutarında ilaç, tıbbi malzeme, battaniye ve gıda yardımı dağıttı. Şehis ve yaralı ailelerine de ilk etapta 200 bin YTL'lik bir yardım yapıldı. 

Türkiyeli yardım kuruluşlarının yardımları Gazze'ye ulaşmaya başladı. İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri acil yardım malzemesi olarak 450 bin YTL tutarında ilaç, tıbbi malzeme, battaniye ve gıda yardımı dağıttı.

Şehid ve yaralı ailelerine de ilk etapta 200 bin YTL'lik bir yardım yapıldı.

İHH'dan yapılan açıklamada Gazze'ye ilk etapta 1 milyon YTL'lik yardım yapılacağı belirtildi. Açıklamanın devamında, "Hayırsever halkımızın destekleriyle Gazze'ye devam eden günlerde 10 milyon YTL'lik bir yardım yapmayı hedefliyoruz" denildi.

İHH Başkanvekili Yavuz Dede, "Ekiplerimizden ve ajanslardan gelen haberler Gazze'de hayatın durduğunu gösteriyor. İsrail, Gazze'nin bütün hayat damarlarını kesti. Elektrik yok, yakıt yok. Gıda ve ilaç yok. Hastaneler ağzına kadar doldu. Yaralılar tedavi olamıyor. Morglar bile doldu. Gazze'de büyük bir vahşet yaşanıyor. Bu vahşete, bu katliama seyirci kalmayalım diyoruz. Karınca kararınca herkesin yapabileceği bir şeyler var. Biz de bize ulaşan yardımları en hızlı şekilde bölgeye ulaştıracağız" şeklinde konuştu.  

(Kaynak: ihh.org.tr)

Etiketler : #İHH   #yardımları   #Gazze'ye   #ulaştırdı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN