Hicret'in 1431. yıldönümü

1 Muharrem 1431... İslam inkılâbının dönüm noktası olarak kabul edilen Mekke'den Medine'ye hicretin 1431. yıldönümü.

17-12-2009


İslam ve Hayat

1 Muharrem 1431... İslam inkılâbının dönüm noktası olarak kabul edilen Mekke'den Medine'ye hicretin 1431. yıldönümü. Hz. Ömerin hilafeti döneminde takvim başlangıcı olarak kabul edilmiş hicret, Müslümanlar için İslam'ın iktidarına doğru yapılmış kutlu yürüyüşün adıdır.

Mekke'de hayat hakkı tanınmayan İslam daveti, Taif dönüşü her şeyin bittiği sanılırken, Akabe biatlarıyla yeşeren Medine ümidiyle yeni bir merhale kazanmış ve Mü'minlerin ardından Hz. Peygamber'in de sadık arkadaşı Ebubekir'le (r.a.) birlikte Yesrib'e hicret etmesiyle İslam inkılâbı önemli bir mevzi kazanmıştı.

Hz. Peygamber, Medine'de Muhacir ve Ensar'dan Müslümanlar arasında dünya döndükçe örnek alınacak bir kardeşlik bağı teşkil etmiş ve İslam'ın tevhid ve adalet eksenli ölçülerine dayalı bir toplumsal ve siyasal yapının inşasına koyulmuştu.

Hicret ve hicrete bağrını açan Medine, bizler için İslam inkılâbına giden yolun adıdır. 1431 yıl önce yaşanan bu kutlu yolculuk ve zorluklar içerisinde gerçekleştirilen İslam inkılâbı bizlerin yolunu aydınlatmaya devam ediyor.

Selam olsun hicreti yaşayan ve yaşatanlara...

 

Etiketler : #Hicret'in   #1431.   #yıldönümü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN