Her yer Guantanamo!

Emperyalist soykırımcı ABD'nin İslam'a karşı başlattığı topyekün savaşın sembollei haline gelen işkence üslerinnin bir yenisi daha ortaya çıkarıldı. İlk olarak Guantanamo'nun ve ardından çeşitli ülkelerde ve uçak gemilerindeki işkence üslerinin ortaya çıkmasıyla sarsılan dünya şimdi de Hint Okyanusu'nda bulunan Diego Garcia adasındaki gizli ABD hapishanesiyle yeniden çalkalanıyor.

05-08-2008


Emperyalist soykırımcı ABD'nin İslam'a karşı başlattığı topyekün savaşın sembollei haline gelen işkence üslerinnin bir yenisi daha ortaya çıkarıldı. İlk olarak Guantanamo'nun ve ardından çeşitli ülkelerde ve uçak gemilerindeki işkence üslerinin ortaya çıkmasıyla sarsılan dünya şimdi de Hint Okyanusu'nda bulunan Diego Garcia adasındaki gizli ABD hapishanesiyle yeniden çalkalanıyor.

Hint Okyanusu'ndaki Diego Garcia adasında ABD'nin kullandığı yeni bir gizli hapishane daha ortaya çıkarıldı.

Time gazatesinde, Adam Zagorin'in 1 Ağustos tarihli yazısına göre ABD'nin "Terörle Savaş" adı altında açtığı gizli hapishanelerin bir yenisi daha ortaya çıktı. Hapishane CIA'nin üst düzey terörizm sorgulama programının bir parçası.

Zagorin bazı mahkûmların okyanusun üzerindeki bir gemide tutulduklarını söyledi.

Zagorin'in bilgi aldığı kişilerin 2002 yahut 2003 yılında görüştüğü ve hapishanede kalmış olan Ebu Zübeyde, Halit Sheikh Muhammed ve Remzi bin al-Şibh olduğu düşünülüyor. Bu kişiler daha sonra Polonya'daki başka bir ABD gizli hapishanesine götürüldüler.

Mustafa Setmariam Nasar'ın eklediğine göre bu hapishane 2006'da açılması bir yana zaten dört yıldır kullanılıyormuş. Adada bulunan bulunan 14 mahkumdan biri de Guantanamo'ya götürüldü.

İnsanlık dışı işkencelerin gerçekleştiği bildiren hapishanenin varlığı daha önce de ortaya konmuştu.

Time gazetesi bundan önce 2003, 2004 ve 2006 yıllarında da benzer hapishaneleri ortaya çıkarmıştı.

Hapishanenin varlığı Avrupa Konseyi'ne Dick Marty tarafından 2007'de sunuldu. Aynı şekilde BM raportörü Manfred Novak Mart ayındaki işkence dosyasında bu hapishaneyi ortaya koymuştu.

ABD ise utanç tablosu hapishaneyle ilgili iddiaları reddetti.

(İslam ve Hayat / Dünya Bülteni)

Etiketler : #Her   #yer   #Guantanamo!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN