Heniye hutbeden seslendi: Allah siyonistlerin planlarını bozdu

Heniye: “Siyonist düşman, Gazze’ye, halkımıza, hükümetimize ve direnişimize açtığı savaşı, halkımızın direniş iradesini zayıflatmak, hükümeti düşürmek ve bölgedeki dengeleri değiştirmek için planladı. Fakat Allah, onların planlarını bozdu."

02-05-2009


Filistin Başbakanı İsmail Heniye, dünkü Cuma hutbesinde Filistin’le ilgili önemli açıklamalarda bulundu:

“Siyonist düşman, Gazze’ye, halkımıza, hükümetimize ve direnişimize açtığı savaşı, halkımızın direniş iradesini zayıflatmak, hükümeti düşürmek ve bölgedeki dengeleri değiştirmek için planladı. Fakat Allah, onların planlarını bozdu. Bu savaş, halkımızın ve direnişin sınırlı imkanlarıyla, işgalcilerin her türlü silahla donatılmış gücüne karşı 22 gün devam etti. Bizler, Allah’ın yardımını dilemiştik. Savaş sırasında Allah’ın ayetleri üzerimize indi. Allah’ın yardımına bizzat şahit olduk. Savaş sırasında Allah’ın kitabını okuyorduk. Sanki Kur’an’ın ayetleri üzerimize iniyordu.”

Filistin’in seçilmiş Başbakanı İsmail Heniye, dünkü Cuma hutbesinde Filistin’le ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Heniye, hutbesine “Düşman, Gazze’ye, halkımıza, hükümetimize ve direnişimize açtığı savaşla, halkımızın iradesini zayıflatmak istedi. Bu savaşı, direnişi zayıflatlamak, hükümeti düşürmek ve bölgedeki dengeleri değiştirmek için planladılar. Fakat onların planlarının farkında olan Allah, planlarını bozdu. Bu savaş, halkımızın ve direnişin sınırlı imkanlarıyla, işgalcilerin her türlü silahla donatılmış gücüne karşı 22 gün devam etti. Bizler, Allah’ın yardımını dilemiştik. Savaş sırasında Allah’ın ayetleri üzerimize indi. Allah’ın yardımına bizzat şahit olduk. Savaş sırasında Allah’ın kitabını okuyorduk. Sanki Kur’an’ın ayetleri üzerimize iniyordu” sözleri ile başladı.

Hutbesinin devamında “Eğer siz o Resulullah’a yardım etmezseniz, iyi bilin ki Allah ona yardım etmişti. Hani yalnız iki kişiden biri olduğu hâlde (Mekke’den) kâfirler tarafından çıkarılmıştı. İkisi de mağarada iken arkadaşına ‘Üzülme, Allah bizimle beraberdir’ diyordu. Allah ona yardım etti, kalbini yatıştıran huzur ve güvenini indirdi. O’nu sizin görmediğiniz askerlerle destekledi. İnanmayanların sözünü alçalttı. Yüce olan yalnız Allah’ın sözüdür. Allah, daima üstündür ve hikmet sahibidir” ayetini okuyan Heniye, “Düşmanın tankları, savaş gemileri, uçakları her taraftayken biz, halkımız ve direnişçiler, bu ayetin üzerimize indiğini hissettik. Allah, kalplerimize sukunet indirdi. ‘Mü’minlerin kalplerine sükünet indirdi. Ki imanlarına iman katsınlar. Göklerin ve yerin orduları O’nundur. O Allah her şeyi bilendir. Ve hikmet sahibidir.’ Evet değerli dostlar, bizleri burada sizlerle buluşturan Rabbimize hamdediyoruz” dedi.

Heniye, hutbesine şöyle devam etti: “Bu zaferi sadece insanların şereflileri yapabilir. Sizler zaferi gerçekleştirdiniz. Çünkü siz, insanların en iyisisiniz, en şereflisisiniz...

Bedir savaşında da böyle olmuştu. Kureyş’in kahramanları, Resulullah’ı (s.a), mü’minler, İslam’ı zafere ulaştırmak için meydana çıkmıştı.”

Gazze’de İsrail’e karşı zafer elde edilmediğini savunanlara cevap olarak Heniye, şunları söyledi: “Bazı münafıklar bize diyor ki; ‘Düşman, yapacağını yaptı. Siz, hangi zaferden bahsediyorsunuz. Düşman yaktı, yıktı, katletti.’ Değerli dostlarım bütün bunlar doğrudur. Bütün bunlar, işgalcilerin tabiatını göstermektedir.”

(Kaynak: Vakit)

 

Etiketler : #Heniye   #hutbeden   #seslendi:   #Allah   #siyonistlerin   #planlarını   #bozdu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN