Hasan Abbud ve Ahrar'ın tüm komutanları şehid edildi

Ahraruş Şam’ın genel komutanı ve İslami Cephe'nin siyasi lideri Hasan Abbud (Ebu Abdullah Hamavi) uğradığı bombalı saldırıda şehid oldu. Saldırıda Ahrar'ın üst düzey bütün kadrosu şehid edildi.

10-09-2014


İnna lillahi ve inna ileyhi raci’un…

Suriye cihadının en önemli gruplarından Ahraruş Şam’ın lideri Hasan Abbud (Ebu Abdullah Hamavi) ve Ahrar'ın diğer komutanalrı şehid edildi.

45 ŞEHİT

Hasan Abbud ile birlikte Ahrar’ın önemli isimleri Ebu Yazan eş-Şami ve Ebu Talha da şehit oldu. Yanı sıra Ebu Talha el-Ğabi, Ebu Abdulmelik (İslami Cephe Şeriat Konseyi Başkanı), Ebu Eymen Hamavi, Ebu Eymen Ram Hamdan, Ebu Sariya eş-Şami, Ebu Yusuf Binniş, Ebu Zubeyr el-Hamavi, Muhibuddin eş-Şami, Ebu Hamza er-Rakka, Talal el-Ahmed Tammam gibi üst düzey komutanlar saldırıda şehit oldu. Şehit olanların sayısının 45 olduğu açıklandı.

İslami Cephe Basın Sorumlusu Salih Anadani,Ahrar komutanlarına İdlib'in Ram Hamdan köyündeki karargahlarında toplantı halindeyken, bomba yüklü araçla saldırı düzenlendiğini belirtti. Saldırıda komutanların da aralarında bulunduğu 45 kişinin şehit olduğunu, çok sayıda kişinin de yaralandığını ifade eden Anadani, saldırının kimler tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin bilgi vermedi.

Abbud, birçok İslami direniş grubunun bir araya gelerek oluşturduğu İslami Cephe’nin de siyasi lideriydi.

Saldırının bombalı bir araçla İdlib kırsalındaki Ram Hamdan’da gerçekleştiği öğrenildi. Saldırıda kimyasallar kullanıldığı iddiaları da güçlü bir şekilde dile getiriliyor.

(Haksöz Haber)

Etiketler : #Hasan   #Abbud   #ve   #Ahrar'ın   #tüm   #komutanları   #şehid   #edildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN