Hamas'tan, Haber 7'nin cahil editörüne tepki

Şanlı direniş hareketi Hamas'ı "terörist örgüt" olarak niteleyen Haber 7 Editörü Ünal Tanık'a, Hamas'tan tepki geldi. Hamas sözcüsü, Tanık'ın cellatla kurbanı, toprakları işgal edenle toprakları işgal edilen halkı birbirine karıştırdığını söyledi.

10-02-2009


Hamas liderlerinden Muşir el Mısri, Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık'ın Hamas aleyhindeki açıklamalarını İsra Haber'e değerlendirdi.

Haber7.com'un Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık, bir süre önce köşesinde kaleme aldığı köşe yazısında ve Hilal Tv'ye verdiği demecinde, Hilal Tv izleyicilerinin kızabileceğini belirttikten sonra Hamas Hareketi'nin terör dokularıyla dokunduğunu, Hamas'ın terör yönünü temizleyememiş bir örgüt olduğunu söylemişti.

Haber7.com'daki köşesinde de "Türkiye, basiretsiz, kendi insanını İsrail’in bombalarına hedef yapan terörist ruhunu bırakmamakta direnen Hamas liderlerinin sözcülüğünü yapmıyor.

Filistinliler’in liderliğini işbirlikçi El Fetih’e bırakmamaktan başka bir şey düşünmeyen Hamas’tan daha çok o insanları düşünen ve politika üreten bir Ankara var sahnede" demişti.

İşte Gazze'deki Hamas'ın genç liderlerinden Filistinli milletvekili Muşir el Mısrı ile Pazartesi günü gerçekleştirdiğimiz röportajımız:

İsra Haber: Haber7.com’un Genel Yayın Yönetimi Ünal Tanık, Hamas Hareketi’nin İsrailli sivillere karşı mücadele verdiğini ileri sürdü. Bu sizce doğru mu?

Muşir el Mısri: Bu açıklamayı yapan kişi, cellatla kurbanı, toprakları işgal edenle toprakları işgal edilen halkı birbirine karıştırmaktadır. Biz, Hamas olarak tıpkı Filistin halkı gibi direnişi yolunu seçtik. İşgale maruz kaldığımız için direniş, meşru bir hakkımızdır. İşgale maruz kalan her halk da direniş yolunu seçer ve seçmiştir de. Filistin topraklarını işgal edenlere karşı ne yapacaktık? İşgalcilerle pazarlığa oturarak alnımıza kara leke mi vuracaktık. Biz burada ne kendimiz ne de sadece Araplar için mücadele ediyoruz. Biz burada tüm İslam ümmeti için mücadele ediyoruz.

Biz, topraklarımızı işgale edene karşı savaşmaktayız. Sivilleri öldürenin kim olduğu bellidir. Sivilleri öldürenler, 22 günde 1350 Filistinli şehid edenlerdir. Kadın, çocuk ve yaşlıları katledenlerdir. Namaz kılanların başlarına camileri yıkanlardır. Evlerinde oturanların başlarına evlerini yıkanlardır. Bakanlık ve karargah binaları bombalayanlardır. Fabrikaları yerle bir eden ve vatandaşların tarım arazilerini tahrip edenlerdir.

Bütün bunları Siyonistler yaptı!

Bunun karşılığında bizler ne yapacaktık? Elimiz kolumuz bağlı öylece oturacak mıydık?

Siyonistlerin cephesinde öldürülenlerin çoğunluğu askerleridir. İşgale kalkıştıkları Gazze’de öldürülenler Siyonist askerlerdir. Yada direnişçilerin füzelerle vurduğu askeri karargahlardaki askerleridir.

Diğer yandan topraklarımız işgal eden yerleşim merkezlerinde oturanlar mı sivil oluyor? Bilindiği üzere topraklarımızı işgal eden yerleşim merkezlerindeki Siyonistler, Siyonist ordunun yedek askerleridir. Tüm Siyonistler, halkımızı katleden Siyonist ordunun yedek askerleridir.

İsra Haber: Sizlerin halkı terk ettiğiniz, yalnız bıraktığınız, kendinizi sadece el Fetih’le mücadeleye verdiğiniz ileri sürüldü. Ne diyorsunuz? Gazzelilerle ilgilenmiyor musunuz?

Muşir el Mısri: O halde Hamas’ın Filistin halkının çoğunluğunun desteğini nasıl aldı? Biz, halkı yalnız bırakmışsak bu desteği nereden aldık. Gazze, 22 gün süresince bombalandı. Hareketimize karşı isyan mı başladı ki halkımızı düşünmediğimizi söylüyorlar.

Biz, Filistin’de yaşıyoruz. Ayaklarımız yere basıyor. Siyasetimizi ve direnişimizi Filistin’deki duruma göre yürütüyoruz. Adımlarımız da halkımızın çıkarlarını gözetiyoruz. Bunun için de halkımız Hamas’ın yanında halkımız Filistin hükümetinin yanındadır.

Diğer yandan halkın bugünkü durumundan ötürü biz mi işgalciler mi sorumludur. Biz mi yoksa halkımızın haklarını gasbeden siyonizmi destekleyen uluslararası toplum mu sorumludur? 3 yıldır ambargoya maruz kaldık. Neden? Halkımızın çıkarlarını gözettiğimiz için ambargoya maruz kaldık. Hakkımızda ithamlarda bulunanların öncelikle bu sorulara yanıt vermesi gerekiyor.

Hamas hareketi, sosyal hizmetleriyle Filistin’de varlık göstermektedir. Sosyal hizmetlerde bizden daha iyisi yoktur. Hamas Hareketi, yetim düşen tüm Filistinlilere sahip çıkmaktadır. Hamas, tüm fakir Filistinlilere destek olmaktadır. Hamas halkıyla dayanışma içerisinde olup İslam ve Arap dünyasından gelen tüm yardımları halkına ulaştırmaktadır. Hamas liderleri ne yiyorsa halk da onu yiyor, içiyor, giyiyor.

Yine Hamas, Filistin halkını savunma noktasında da bir numaradır. Halkını savunduğu için, bir çok neferini feda etmiştir. Direniş ve cihad meydanında en iyi askerlerini ve liderlerini feda etmiştir. Prof. Nazar Rayyan ve Said Sıyam feda ettiğimiz liderlerden sadece bir kaçıdır.

İsra Haber: Hamas, bu tür suçlamalara neden sürek maruz kalmakta. Özellikle Arap dünyasındaki bazı yazar ve akımların da sık sık Hamas karşıtı tutumlarına şahit olmaktayız. Neden bu tür suçlamalar?

Muşir el Mısri: Öyle sanıyorum ki bu gibi yazıları yazanlar, Hamas Hareketi’ni yakinen tanımıyor. Bunun için Filistin’de meydana gelenler hakkında dakik bilgiye sahip olmadan kim ne yazdıysa geri alması gerekiyor.

İkinci olarak bu tür yazılar, Hamas’a karşı olan kinin ürünüdür. Bize karşı kini yansıtan bazı konuşmaları, açıklamaları duyuyor ve yazılara şahit oluyoruz.

Bütün bunlara rağmen Hamas hareketi dimdik ayaktadır. Bundan ötürü Filistin halkının meşru tercihi olan Hamas’a saygı duyma anı gelmiştir. Hamas’ın yanında durma anı gelmiştir. Çünkü Hamas, Filistin halkının çoğunluğu tarafından desteklenmektedir. Hamas’ı seçen Filistin halkıdır. Hamas, Filistin halkından aldığı destekle İsrail ve Amerika’ya “hayır” demiştir. Hamas, Filistinli mültecilerin dönüş hakkını, mukaddesata ve Kudüs’e bağlı kalmıştır. Hamas, Filistin halkının yanında durduğu için ambargoya ve vahşi saldırılara maruz kalmıştır. Buna rağmen Hamas, Siyonistlerin hedeflerine ulaşmasının önüne geçmiş, son savaşın hedeflerine ulaşmasını engellemiştir.

Şimdi herkesin Hamas’a karşı duruşunu düzeltme anı gelmiştir.

Türkiye’deki kardeşlerimiz de bu gibi yazarlara karşı öfkelerini göstermelidirler.

İsra Haber: Özellikle savaş sırasında Türkiye halkının Filistin direnişi ve halkının yanında durduğuna tüm dünya gibi sizler de şahit olduğunuz. Türkiye halkı için neler söyleyeceksiniz?

Muşir el Mısri: Şunu söylemeliyim ki Türkiye halkı gerçekten de büyük bir halktır. Sonsuz takdiri hak etmektedir. Türkiye halkı, sahip olduğu her şeyi Filistin halkına sundu ve Gazze zafer kazandı.

Sizin atanız büyük devlet adamı 2. Abdulhamid “Ben bir karış bile olsa toprak satmam, zira bu vatan bana değil milletime aittir…” demişti. Kendisini rahmetle anıyor, 2. Abdulhamid’in duruşunu devam ettiren Türkiyeli kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.

Bazı Arap devletleri bizi yalnız bırakmıştır ve bırakanlar da olabilir. Fakat kesinlikle inanıyoruz ki hükümetinizin ve halkınız, kesinlikle yanımızda duracaktır.

İsra Haber: Sayın Muşir el Mısri, aydınlatıcı açıklamalarınızdan ötürü teşekkür ediyoruz.

Muşir el Mısri: İsra Haber’in yayınlarından zaman zaman haberdar oluyoruz. Filistin halkının Türkiye’deki sesi olduğunuz için halkım ve hareketim adına teşekkür ediyor, Türkiye halkına selam ve saygılarımı sunuyorum.

(Kaynak: İsra Haber)

Etiketler : #Hamas'tan   #   #Haber   #7'nin   #cahil   #editörüne   #tepki   
YORUMLAR
  • Ahmet Örs   10-02-2009 20:47

    yazıklar olsun o editöre...

  • serender   10-02-2009 20:43

    Selamun Aleykum Bir kasa içinden bi tane de çürük çıksın.. bu gayet normaldir. her milletden çıkar. filistinde de var. direnişi desteklemeyen. Ölçümüz toplumun genel kanısını yansıtan yazarlar olmalıdır. aradaki istisna çürükleri öne çıkartıp zaten cephede olan Muşir el Mısri gibi mücahitlerin zamanını almayın. demoralize etmeyin. haber 7 editörüne karşı yapılması gereken şey duymamış olmaktır. o milleti yansıtmıyor.kişisel fikridir. kendisini bağlar. hamasa ve destekcilerine selam olsun....

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN