Gazze’de 79 çeşit ilaç tamamıyla tükendi

Filistin Sağlık Bakanlığı, stoklarındaki ilaçlardan 79 çeşidinin daha tamamıyla tükendiğini belirterek, bunun hasta olan Gazzeliler için büyük bir sıkıntı doğuracağını ifade etti.

11-11-2010


Filistin Sağlık Bakanlığı, stoklarındaki ilaçlardan 79 çeşidinin daha tamamıyla tükendiğini belirterek, bunun hasta olan Gazzeliler için büyük bir sıkıntı doğuracağını ifade etti.

Bakanlığın ecza deposundan sorumlu yetkili Dr. Münir El-Baraş yaptığı açıklamada Gazze’ye ilaç girmesine izin verilmemesinin büyük tehlike içerdiğini söyledi.

El-Baraş konuya ilişkin bugün (10 Kasım Çarşamba) yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Tükenen ilaçlar günlük olarak ihtiyaç duyulan ihtiyaçlardır. Bu ilaçlar göz, ortopedi, kalp, böbrek ve diğer önemli cerrahi operasyonlarda kullanılan ilaçlardır. Bunlardan bazıları yine doğum ve yoğun bakım ünitelerinde kullanılan ilaçlardır.”

Gazze’nin dört yıldan beri barbar kuşatma altında büyük sıkıntılar çektiğini ve bu kuşatmanın hayatın bütün alanlarını etkilediğini belirten El-Baraş, işgal güçlerinin gelen yardımlarla ilaçları Gazze’ye sokmamasının Gazze Şeridi'ndeki sağlık sektörünü fazlasıyla vurduğunu dile getirdi.

Siyonist işgal rejiminin uyguladığı ambargo nedeniyle Gazze’de tedavi olamadığı gibi Gazze dışına da çıkamayan hastalardan şimdiye kadar iki yüze yakınının hayatını kaybetmesi yaşanan sağlık sorununun boyutunu gözler önüne seriyor.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Gazze’de   #79   #çeşit   #ilaç   #tamamıyla   #tükendi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN