Gazze Perşembeden itibaren elektriksiz kalıyor

AB'nin Gazze'ye yaptığı fuel oil desteğini kesmesi, Gazze'deki elektrik santrallerinde, tehlike sinyallerinin çalmasına neden oldu.

25-01-2010


Gazze'de bir yıl aradan sonra elektrik krizi bir kez daha başgösterdi. Elektrik Dağıtım Şirketi Halkla İlişkiler Bürosu Müdürü Cemal Dordsavi, Gazze'ye yeterli düzeyde Fuel Oil girmemesi halinde insani krizin yaşanacağını duyurdu.

Yeterli düzeyde yakıtın girmediği Gazze'deki elektrik santralleri, üretim hacmini 60 megavattan 30 megavata düşürdü.

AB, Fuel Oil Desteğini Kesti

Gazze'deki Elektrik İdaresi Başkan Yardımcısı Kenan Ubeyd, AB'nin fuel oil desteğini kesmesinden ötürü Perşembe günü, Gazze'nin elektriklerinin tamamen kesileceğini söyledi.

Kesintilerin bir milyon dolayındaki Gazzeli'yi etkileyeceğini belirten Ubeyd, Gazze için acilen harekete geçilmesi çağrısında bulundu. Ubeyd, bugün çalışan tek türbinin Perşembe günü duracağını ve santralin artık elektrik üretmeyeceğini söyledi.

Ubeyd, bugün sabah Gazze'de yaptığı basın açıklamasında "Gazze'deki elektrik üreten santrallerden yarısını durdurmak zorunda kaldık. Avrupa'nın desteğiyle Gazze'ye ulaştırılan fuel oil'in İsrail'in engellemesinden ötürü, santrallerin yarısını durdurduk. Perşembe'ye kadar gelmemesi halinde, santrallerin tamamını durduracağız" dedi.

Avrupa Birliği'nin Aralık 2009'dan itibaren Fuel Oil desteğini kestiğini belirten Ubeyd, Gazze'nin elektrik ihtiyacını karşılamak için ellerinde ciddi bir alternatifin de olmadığını kaydetti.

Hastanelerde tedavi gören çocuk ve hastaların varlığını hatırlatan Ubeyd, İslam ve Arap dünyasının acilen harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Ambargoya Karşı Halk Komitesi Uyardı

Filistin Hükümeti Ambargoya Karşı Halk Komitesi de İsrail'in engellemesinden ötürü yeterli yakıtın girmediği Gazze'de insani bir krizin yaşanacağı uyarısında bulundu.

Komite, gerekli yakıtın Gazze'ye girmesi için uluslararası toplumdan İsrail'e baskı yapmasını istedi.

Komite Başkanı Cemal Hudari "Gazze'nin bu halde yaşamasına yol açanlar yargılanmalıdır. Dünya, Gazze'deki drama sessiz kalamaz" dedi.

Hudari, elektrik kesintisinin, Gazze'deki hayatın tüm alanını etkileyecek, olumsuz yansımalarının olacağını kaydetti.

(Kaynak: İsra Haber)

Etiketler : #Gazze   #Perşembeden   #itibaren   #elektriksiz   #kalıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN