Gazze'de yine elektrik sıkıntısı

Siyonist işgal ablukası ve Mısır'daki askeri darbe yönetiminin nedeniyle yaşanan uzun süreli elektrik kesintileri Gazze'de toplumun tüm kesimlerini mağdur ediyor.

19-12-2013


Dönüşümlü olarak elektriğin 6 saat verilip, 6 saat kesilmesinin ev hanımından öğrencisine ve esnafına kadar halkın her kesiminin düzenini bozuyor.

Elektrik kesintileri dolayısıyla küçük ölçekteki iş yeri sahipleri dahi çalışma saatlerinde değişiklik yapmak zorunda kalıyor.

Pastane sahibi Muhammed Ebu Leben, "Çoğu zaman ben ve mesai arkadaşlarım, elektrikli aletlere ihtiyaç duyulan hamur işlerini yetiştirebilmek için gece saatlerinde çalışmak zorunda kalıyoruz" diyor.

Ebu Leben, elektrik kesintisi nedeniyle talebi karşılayacak miktarda üretim yapamadıkları için zarara uğradıklarını belirtiyor.

Gazzeli ev hanımı Rim Şettat (35) da elektrik kesintilerinin düzenlerini alt üst ettiğini vurgulayarak, "Çocuklarıma temiz okul kıyafetleri giydirebilmek ve ev işlerini tamamlayabilmek için sürekli olarak elektriğin gelmesini gözlüyorum. İşlerini yetiştirebilmek için stres yaşıyorum. Elektrik kesintileri sosyal hayatımızı etkiledi. Elektriğin ben evde yokken gelivermesi ihtimali yüzünden aile ziyaretlerinde bulunamıyorum" ifadesini kullanıyor.

Çoğu zaman su ve elektriğin farklı zamanlarda gelmesinden de şikayet eden Şettat, belediyenin su verdiği saat ile elektriğin aynı vakitte gelmemesi nedeniyle günlerce evde su olmadığını kaydediyor.

Gazzeli anne Rim Davud ise küçük kızının eve döndüğü saatte havanın karanlık olduğunu, bu sebeple ödevlerini yapmaya fırsat bulamadığına işaret ediyor.

Elektrik kesintisinden ciddi derecede mustarip olduklarını vurgulayan anne Davud, "Kesinti nedeniyle çocuklar ders çalışamıyor. Eğitimlerinin gerileyeceğinden endişe ediyorum" diye konuşuyor.

Üniversite öğrencisi Muhammed Cemal, elektrik kesintisi nedeniyle bitirme projesini vaktinde hazırlayamamaktan endişe ediyor.

Cemal, "Elektrik geldiğinde üniversitede oluyorum. Eve döndüğümde ise elektrik kesilmiş oluyor. Böylece günler geçiyor" şeklinde konuşuyor.

Elektriğin gece gelmesi nedeniyle biyolojik saatinin değiştiğini ve hafif rahatsızlıklar yaşadığını anlatan Cemal, bu sürenin de bitirme projesi ve diğer çalışmalarını yapması için yeterli olmadığını dile getiriyor.

İsrail'in 2006'da Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırıda bölgedeki tek elektrik santralini bombalamasının ardından elektrikler, günde 8 saat kesilmeye başlamıştı. Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından Gazze'nin "dış dünyaya açılan kapısı" olarak tabir edilen tünellerin çoğunluğunun yıkılması sonucu başlayan akaryakıt krizi, elektrik santralinin durmasına ve söz konusu kesintilerin 12 saate kadar çıkmasına sebep oldu.

(AA)

Etiketler : #Gazze'de   #yine   #elektrik   #sıkıntısı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN