Gazze'de katledilen kardeşlerimizin sayısı 30 bine dayandı

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, işgal güçlerinin Gazze'ye yönelik saldırılarında son 24 saat içinde 13 katliam gerçekleştirdiğini, bu süre içinde şehit edilenlerin toplam sayısının 113 yaralananların sayısının ise 205 olduğunu dile getirdi. Bakanlık, enkaz altında ve yollara savrulmuş durumda da binlerce kişinin bulunduğunu bildirdi.

05-02-2024


Gazze'deki Sağlık Bakanlığı bugün (5 Şubat Pazartesi) yaptığı açıklamada İsrail işgal güçlerinin 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit edilenlerin sayısının 27 bin 478'e, yaralı sayısının ise 66 bin 835'e çıktığını duyurdu. Bu sayılar henüz enkaz altında olanları ve işgal güçleri tarafından öldürülüp yollara savrulanları kapsamıyor. İşgal güçlerinin saldırıları sürdürmesi ve özellikle sivil savunma ekiplerine engel olması enkaz altında kalanlara ve yollara savrulanlara ulaşılmasını zorlaştırıyor. 
 
Sağlık Bakanlığı yayınladığı günlük raporunda işgal güçlerinin ailelere yönelik olarak düzenlediği saldırılarda son 24 saat içinde 13 katliam gerçekleştirdiğini, bu süre içinde şehit edilenlerin toplam sayısının 113 yaralananların sayısının ise 205 olduğunu dile getirdi. 
 
Bakanlık, enkaz altında ve yollara savrulmuş durumda da binlerce kişinin bulunduğunu, ilk yardım ekiplerine ve sivil savunma ekiplerine işgal güçleri tarafından engel olunması yüzünden onlara ulaşılmakta zorluk çekildiğini dile getirdi.
 
(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Gazze'de   #katledilen   #kardeşlerimizin   #sayısı   #30   #bine   #dayandı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN