Firavun'un yeni planı Tahrir'i daraltmak

Firavun Hüsnü yönetimi Tahrir Meydanı'nda göstericilere ayrılan alanı daraltılarak, bölgeyi trafiğe açmayı planlıyor.

05-02-2011


Firavun Hüsnü yönetimi Tahrir Meydanı'nda göstericilere ayrılan alanı daraltılarak, bölgeyi trafiğe açmayı planlıyor.

Başbakan Ahmed Şefik El Arabia Televizyonuna yaptığı açılamada, önümüzdeki günlerde Tahrir Meydanı'nın trafiğe açılacağını söyledi.
 
Bugün ordu birliklerinin Meydan'a daha fazla gelmeye başladığı görüldü. Yarınki milyonların gösterisi için alanın daha küçük bir hale getirilerek göstericilerin belli bir alana sıkıştırılmasının hedeflendiği öngürülüyor. Yarın, Salı ve Cuma günleri milyonluk miting planlanıyor.

Öte yandan Tahrir Meydanı'na bugün Muhammed Baltacı ve Muhammed Mursi gibi İhvan yöneticileri de geldi. Bazı medya organları bugün Tahrir Meydanı'ndaki göstericilerin Müslüman Kardeşler elemanları olduğu şeklinde bilgi veriyor.
 
GÖSTERİLER SÜRÜYOR

Mısır'da Tahrir Meydanı'nda gösteriler sürüyor. Dünkü Veda Cuması'na göre göstericilerde bir azalma gözükse de, şu an itibarıyla onbinlerce kişi yeniden meydana akmaya devam ediyor. Göstericiler, 'direniş haftası ilan ettikleri önümüzdeki haftaya da bu meydanda hazırlanıyor.

Göstericiler Mübarek'in gitmesi için eylemlerine devam ederken, Mısır Genelkurmay Başkanı Sami Enam'ın bugün Tahrir Meydanı'nda yer alan Mısır Milli Müzesi'nde bir açıklama yapacağı söylendi. Enam'ın açıklamasını öğleden sonra önümüzdeki saatlerde yapması bekleniyor.

BARADEY: ADAY OLABİLİRİM!

Müslüman Kardeşler cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday koymayacaklarını açıkladı. Muhammed el Baradey ise halkın istemesi durumunda Cumhurbaşkanlığı için adaylığını koyabileceğini ifade etti.
 
Sokağa çıkma yasağının süresi uzatıldı. Bugünden itibaren akşam saat 7'den sabah altıya kadar sokağa çıkma yasağı uygulancak. Ama göstericiler sokağa çıkma yasağını umursamıyor.
 
GAZETECİ ÖLDÜ

Gösteriler esnasında yaralanan El Ahram gazecilerinden Ahmed Mahmud bugün hayatını kaybetti. Bu arada El Cezire Mısır büro şefi ise bugün tutuklandı.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

 

Etiketler : #Firavun'un   #yeni   #planı   #Tahrir'i   #daraltmak   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN