Filistin Mescid-i Aksa için alarmda

Binlerce Yahudi'nin bugün Güneş duası gerekçesiyle Mescid-i Aksa'ya girmesini önlemek için Filistinliler alarm durumunda.

16-04-2009


Güneş duası sebebiyle bugün günlerce Yahudi'nin Mescid-i Aksa'ya girmesinin önlenmesi için Filistin'de bütün kesimler ve kurumlar teyakkuza geçti.

Filistin Başbakanı Kudüs Müsteşarı Hatim Abdulkadir, bütün hazırlıkların Aksa'yı topluca müdafaa etmek için yapıldığını açıkladı.

Abdulkadir'in verdiği bilgilere göre, siyonist işigalci güvenlik güçlerinin Müslümanları Mescid-i Aksa'ya sokmama gibi bir ihtimalin bulunmasına rağmen, özellikle de İslam Hareketi üyelerinden büyük bir grubun Aksa'nın içine yerleştirilmesi planlandı.

Abdulkadir dün yaptığı açıklamada, Yahudilerin Aksa'ya girmek için bütün yöntemleri deneyeceklerini, Perşembe günü sabahtan itibaren mücadelenin başlayacağını söyledi.

Abdulkadir konu ile ilgili açıklamasında İsrail hükümetini uyardıklarını, büyük gruplar halinde Aksa'ya baskın yapılması durumunda olayı eli bağlı seyretmeyeceklerini bildirdiklerini de dile getirdi.

Filistin İslami Hareketi Başkan Yardımcısı Şeyh Kemal Hatib ise Aksa'yı korumak için hazır olduklarını Perşembe günü sabah namazından itibaren Filistin'in bütün bölgelerinden otobüslerle halkı Mescid'e getireceklerini söyledi.

Mescid-i Aksa'nın bütün Müslümanların ortak değeri olduğunu ifade eden Hatib, Filistinliler olarak Aksa'nın etrafında yaşıyor olmanın kendilerine onu müdafaa etme şerefini bahşettiğini ifade etti. Kadın-erkek, genç-yaşlı herkesin Aksa'yı müdafaa edeceğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan Filistin Yönetimi Hükümeti, Aksa için acil uluslararası konferans çağrısında bulundu. İKÖ'den de bu konuda bir açıklama geldi. Ekmeleddin İhsanoğlu yapmış olduğu açıklamada; Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme ihtimalinden doladyı uyarıda bulunuldu ve Aksa'ya yapılacak her hangi bir saldırının bütün Müslümanların mükaddesatına yapılmış olacağını hatırlattı. 

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Filistin   #Mescidi   #Aksa   #için   #alarmda   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN