Filistin halkı Hamas'a desteğini bir kere daha gösterdi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), BM Filistinlilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)’da yapılan seçimlerden Hamas hareketinin zaferle çıkmasının, Filistin halkının Hamas'a desteğinin sürdüğünün kanıtı olduğunu açıkladı.

25-03-2009


İslamî Direniş Hareketi (Hamas), BM Filistinlilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)’da yapılan seçimlerden Hamas hareketinin zaferle çıkmasının, Filistin halkının başını eğebileceğini ve Filistin halkının başta Hamas olmak üzere direniş güçleri etrafında kenetlenmesine engel olabileceğini düşünen zalim düşmanın yüzüne atılmış bir tokat olduğunu belirtti. Çalışma Örgütü’ndeki seçimlere yaklaşık 10 bin memur katılmıştı.

Hamas, yapılan seçimlerin ardından bugün (25 Mart Çarşamba) özel bir açıklama yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Ey sabırlı Filistin halkı! Size müjdeler olsun ki siz akıp giden zamanın sahifelerine ümmetinizin tarihini yazıyorsunuz. Bu seçimde siz hak sözünüzü söylediniz ve Hamas’tan yana olduğunuzu ortaya koydunuz. Bütün dünyaya Hamas’ı bırakmadığınızı, bırakmayacağınızı gösterdiniz. Hareketin halk tabanının gittikçe güçlendiğini, Hamas liderlerinin Filistin halkıyla yan yana olduğunu ve özgürlüğe doğru yol aldıklarını ortaya koydunuz.”

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü’nde yapılan seçimlerde Hamas hareketi toplam 27 sandalyeden 17’isini kazandı. Kalan 10 sandalyeden 8’ini FKÖ’ye bağlı örgütler, 2’sini de bağımsızlar kazandı.

(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Filistin   #halkı   #Hamas'a   #desteğini bir   #kere   #daha gösterdi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN