Filistin'den TRT'ye "Ayrılık" öfkesi

İlk bölümüyleTürkiye-israil ilişkilerinde gerilime neden olan TRT’nin ‘Ayrılık’ dizisi, yayınlanan son bölümüyle de Filistinlileri ayağa kaldırdı!

28-10-2009


TRT’de yayınlanan ‘Ayrılık’ dizinin son bölümünde Filistinli kadınlar ve direnişçilere hakaretler edildi. Siyonist israil tarafının esir düzen veya gözaltına alınan ve gözaltı süresi iki saatten fazla süren Filistinli kadınlar serbest bırakıldığında Filistinliler tarafından öldürüldüğünü iddia eden dizi her gözaltına alınan Filistinli kadına tecavüz edildiğini iddia ederek hem Filistinlileri hem de İsraillileri yeniden kızdırdı. Timeturk’e konuşan Gazze'deki Kuşatmayı Kaldırma Komitesi Üyesi Muin Naim; “Filistin halkı dünyanın en eğitimli halkıdır. Kadınlarının yüzde yüzü okuma yazma bilir yüzde yetmişi ise en az üniversite mezunudur. Şu an İsrail hapishanelerinde yüzden fazla Filistinli mütefekkir kadın tutsak var. Dizide bahsedilen bu hadise tümüyle yalandır. Filistin’in direniş tarihinde bu şekilde bir olay söz konu hiç olmamıştır. Filistin’de direniş tek başına erkekler tarafından yapılan bir hareket değildir. Kadınlarda her aşamada ve her an ortak mücadele etmektedir. Tizide bahsedildiği gibi infaz tuğayları diye bir şey yok” dedi.

Dizini Filistinlileri çok öfkelendirdiğini belirten Gazze'deki Kuşatmayı Kaldırma Komitesi Üyesi Muin Naim; “TRT ilk bölümüyle İsrail’in kızdırdı. Reklamını yaptı ve herkesi diziye bağladı şimdi Filistin direnişini kötülüyor. Çünkü dizide direnişçiler eylemlerini düşünmende yapan bağnazlar olarak gösteriliyor” dedi.

Direniş hareketinin dini, ilmi ve hukuki mahiyetleri yokmuş gibi gösterildiğini belirten Muin Naim; “Direnişin tümü her açıdan ehliyetli önderlerin izni ve kontrolünde gerçekleşmektedir. İzinsiz bir direnişe asla izin verilmez. Başına kelimeyi tevhit yazan yeşil bant bağlamış Filistinliler ve İslami düşünceli insanlar bağnaz ve kötü gösterildi. TRT’yi kınıyoruz. Bu Filistin davasına ihanettir” dedi. 

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Filistin'den   #TRT'ye   #Ayrılık   #öfkesi   
YORUMLAR
  • Şükrü Hüseyinoğlu   28-10-2009 10:45

    Bâtıl bir sistemin bâtıl amaçlarla kurduğu televizyon kanalından, Kültür Bakanlığı'ndan, Dışişleri Bakanlığı'ndan, Diyanet'inden vs medet uman, zaman zaman sergilenen bazı parça doğrulara bakıp neredeyse bâtıla hak demeye varacak bir duygusal sapmaya yönelen Müslümanlar hâlâ uyanmayacak mı? Bakara Sûresi 256. ayeti bugünlerde daha çok okumak ve insanlara hatırlatmak lazım. Artık, Ak Parti iyi yapınca iyi parti, kötü yapınca kötü parti ikileminden kurtulmak lazım. Kendimizi ve imanımızı bâtıl bir yap-boz oyununun nesnesi olmaktan kurtarmamız lazım. Bâtıl sistemden hakkın sâdır olmayacağını kesin olarak anlamak ve işimize bakmanın vakti gelmedi mi? Putların hakkı ıslah edilmek değil, devirilmektir, vesselam...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN