Esir kardeşlerimiz serbest bırakılıyor

Siyonist işgal rejiminin, Gazze'ye insani yardım götüren filoya düzenlediği saldırıdan sonra gözaltına alıp cezaevine koyduğu bütün aktivistleri serbest bırakma kararı aldığı öğrenildi.

02-06-2010


Siyonist işgal rejiminin, Gazze'ye insani yardım götüren filoya düzenlediği saldırıdan sonra gözaltına alıp cezaevine koyduğu bütün aktivistleri serbest bırakma kararı aldığı öğrenildi.

Reuters'in haberine göre, Siyonist işgal rejimi Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sözcüsü, "Mavi Marmara" gemisi dahil Gazze'ye yardım filosundan gözaltına alınanların derhal serbest bırakılacağını açıkladı.

Siyonist işgal rejimi Bakanlar Kurulunun kararında, "İsrailli askerlere saldırdığı" ileri sürülen 24 kişinin de derhal sınırdışı edileceği belirtildi. Serbest bırakılarak sınırdışı edileceklerin toplam sayısın ın 680 olduğu bildirildi. Netanyahu'nun sözcüsü Nir Hefez, "Tüm gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılacak" dedi.

48 SAAT İÇİNDE HERKES BIRAKILACAK

Gözaltındaki 368 Türk'ün, sınır dışı işlemlerinin yapılmasının ardından 48 saat içinde Türkiye'ye döneceği bildirildi. Siyonist işgal rejimi, yardım konvoyundaki 126 Arap kökenli aktivisti de otobüslerle Ürdün'e gönderdi. Gözaltına alınan yardım gönüllüleri ve yardımları götüren gemilerin personelleri üçerli gruplar halinde Türkiye'ye gönderiliyor. Önceki gece dönen 3 mürettebatın ardından dün de 12 kişi Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağı ile İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi.

Öte yandan siyonist işgal rejiminin, yardım filosuyla getirilen 10 bin ton dolayındaki insani yardım malzemesini de dün Gazze'ye sevk ettiği bildirildi. Siyonist işgal rejimini ordu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Siyonist işgal rejimi askerleri tarafından gemilerden indirilen malzeme, kamyonlara yüklenerek Aşdod'dan Gazze Şeridi ile sınırdaki Kerem Şalom geçiş noktasına getirildi, uluslararası örgütler aracılığıyla Gazze'ye aktarıldı. Ynet haber sitesine bir açıklama yapan Gazze ile Koordinasyon ve İrtibat Ofisi Başkanı Albay Moşe Levi ise "bu malzemelere gerek olmadığını'' savunarak, aynı tür ürünlerin Gazze'ye düzenli olarak sevk edildiğini bildirdi.

45 YOLCU HASTANELERDE TEDAVİ GÖRÜYOR 

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısının ardından, çoğu Türk 45 yolcunun çeşitli hastanelerde tedavi altında olduğu bildirildi. Türkiye, bu yaralılardan 20'sini almak üzere dün Siyonist işgal rejimine toplam altı uçak gönderdi. Askeri uçakların her birinin 12 yaralı alma kapasitesi bulunurken, getirilecek 20 yaralıdan 4'ünün durumunun ciddi olduğu tahmin ediliyor. Sağlık Bakanlığı'nın hava ambulans uçağı ise yoğun bakım ünitesi olduğu için en ağır olan 4 yaralıdan 2'sini getirecek. Siyonist işgal rejiminin Hayfa Havalimanı'ndan alınacak 20 yaralının Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirileceği tahmin ediliyor.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Esir   #kardeşlerimiz   #serbest   #bırakılıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN