Endonezya yardımlarımızı bekliyor

Endonezya'da dün meydana gelen depremde ölü sayısı 467'e yükseldi. Bilanço her geçen dakika ağırlaşıyor. Deprem bölgesindeki yardım faaliyetlerine ve arama kurtarma çalışmalarına katılmak için İstanbul’daki İHH ekibi yola çıktı.

01-10-2009


Endonezya 2005 yılında meydana gelen büyük depremin henüz yaralarını saramadan bir defa daha depremle sarsıldı. Endonezya meteoroloji kurumu, ülkenin batı bölgelerinin şiddetli deprem ile sarsıldığını açıkladı. Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi ise, Endonezya, Malezya, Hindistan ve Tayland'da tsunami alarmı verdi. Endonezya meteoroloji kurumu tarafından yapılan açıklamada, 7.6 şiddetinde depremin merkez üssünün ülkenin batısındaki Sumatra adası sahillinde olduğu kaydedildi.

Deprem sonucu Sumatra adasındaki Padang kentinde binalar ve köprülerin hasar gördüğü kaydedildi. Ayrıca depremin kentte yangınlara yol açtığı ifade edildi.

Depremin başkent Cakarta'da yüksek binalarda ve Singapur ve Malezya'da da hissedildiği bildirildi.

Deprem yol açtığı bilanço ağırlaşmaya başladı. Ölü sayısı her geçen dakika artıyor. 467 olan ölü sayısının bini bulacağı belirtiliyor.

Deprem haberinin duyulmasının ardından bölge ülkelerinin hükümetleri, arka arkaya tsunami uyarıları yaptı. 300 bin kişinin hayatını kaybettiği 26 Aralık’taki tsunaminin korkusunu henüz üzerinden atamayan halk, uyarıların ardından bulundukları bölgelerden daha iç kesimlere gidebilmek için uzun araç kuyrukları oluşturdu.

İHH acil yardım çalışmasını başlattı

Bu arada İHH’nın Endonezya Temsilcisi Mesut Olgun bölgede. Deprem bölgesindeki yardım faaliyetlerine ve arama kurtarma çalışmalarına katılmak için İstanbul’daki İHH ekibi de yola çıktı.

Endonezya için vakıf merkezinde kriz masası oluşturuldu. Bölge halkı için yardım çalışmaları başlatıldı. Endonezya için gelecek bağışlar hızlı bir şekilde afet mağduru insanlara ulaştırılacak.

2005 yılındaki tsunami depreminde hayırsever halkımızın destekleriyle kardeş Endonezya halkını yaralarını saran İHH, depremde anne veya babasını kaybeden çocuklar için Açe’de bir yetimhane açmıştı. Yetimhane yurdunda 100 yetim çocuk kalıyor.

Etiketler : #Endonezya   #yardımlarımızı   #bekliyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN