Direnişçilerden Fransa'ya: Erkekseniz karadan gelin!

Kuzey Mali'deki Ensaruddin Hareketi'nin sözcüsü Fransa'yı korkaklıkla niteledi ve 'erkekseniz karadan gelin' dedi.

14-01-2013


Kuzey Mali savaşçılarının başkente 400 km mesafedeki Diabaly Kasabası'nın kontrolünü ele geçirmesi hükümeti korkuttu. Ensarüddin sözcüsü Ömer Veled Hamaha, Fransa'yı erkek gibi davranmamakla suçladı.

Ensaruddin Hareketi komutanlarından ve sözcü Ömer Veled Hamaha, Europe 1 Radio'suna yaptığı açıklamada, Fransız Kuvvetleri'nin hava saldırılarını korkaklıkla niteledi. 

Ömer Hamaha, "Fransızlar eğer erkekseler karadan saldırmalılar. Biz kollarımızı açarak onları kaşılayacağız. Fransa tüm Fransızlar için cehennemin kapılarını açtı." diye konuştu.  

Mali ordusuna karşı direnen, Tuaregleri ve diğer etnik yapıdan insanları barındıran ve 2011'de kurulan Ensaruddin hareketinin amacı, Mali genelinde bir İslam devleti tesis etmek.

BİR KASABA DAHA DİRENİŞÇİLERİN KONTROLÜNDE

Fransız Savunma Bakanı'nın Diabaly kasabasının kontrolünü kaybettiklerine dair yaptıkları bir açıklamadan sonra başka bir kaynak da kasabanın düştüğünü teyit etti. Fransız Rafael savaş uçaklarının yaptığı bombardımanın Gao ve Kidal de yoğunlaştırıldığı belirtilirken, 6 savaşçının Gao'da katledildiğni belirtildi. 

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Direnişçilerden   #Fransa'ya:   #Erkekseniz   #karadan   #gelin!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN