Carter: İsrail, Gazze halkına hayvan muamelesi yapıyor

Gazze’yi ziyaret eden ABD eski başkanlarından Jimmy Carter, siyonist işgal devletinin Gazze halkına hayvan muamelesi yaptığını söyledi.

16-06-2009


ABD eski başkanlarından Jimmy Carter, siyonistlerin Gazze’ye açtığı son savaşın yıkıntılarını yeniden imar etmenin, Filistin halkının sıkıntılarını gidermenin ve bölgede barışı sağlamanın yolunun Filistinlilerin birlik ve bütünlüğünden geçtiğini söyledi.

Gazze’yi ziyaret eden Carter, Siyonist işgal devletinin Gazze halkına hayvan muamelesi yaptığını belirterek, “Çocukların oynamalarını, eğlenmelerini ve kumda kaymalarını engelliyorlar. Liderlerine bunun sebebini sorduğumda bir cevap alamadım” dedi.

Siyonistlerin son savaşta bombaladıkları Amerikan Okulu önüne konuşan Carter, Filistinli gruplarca esir tutulan Siyonist asker Gilad Şalit’in ailesinden mesaj getirdiğini söyleyerek şöyle dedi: “Daha önce Hamas liderleriyle Şam’da görüştüğüm gibi burada da Hamas liderleriyle bir araya geleceğim ve onlara bu mesajı ileteceğim.”

Herkesin adil bir barışa ulaşmasını ve Filistinlilerin çektiği sıkıntılara son verilmesini ümit ettiğini söyleyen Carter, Hamas ve Fetih arasında yaşananlardan da üzüntü duyduğunu dile getirdi.

BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)’nın Carter için düzenlediği karşılama töreninde konuşan ABD eski başkanı, Siyonist işgal devletinden geçiş kapılarını açmasını ve Gazze’nin yeniden imarı için gerekli malzemenin girişine izin vermesini istedi.

Bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının zaruri olduğunu söyleyen Carter, 25 Ocak’ta yapılması gereken milletvekilliği seçimlerinin gerçekleştirilmesini ve sonuçlarına saygı duyulmasını istedi.

(Kaynak: Filistinhaber.com/tr)

Etiketler : #Carter:   #İsrail   #   #Gazze   #halkına   #hayvan   #muamelesi   #yapıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN