Bugün Ramazan Hilalini gözetleyelim

08-07-2013


Ramazan ayının başlaması ve sona ermesinde hilâlin gözetlenmesi esastır. Allah Resulu'nün (s) şöyle dediği bildirilmiştir:

"Ramazan ayının hilâlini gördüğünüzde oruç tutun. Şevvâl ayının hilâlini gördüğünüzde de bayram edin. Eğer Şaban ayının hilâli size görünmezse, oruca başlamak için Şaban ayını, bayram etmek için ise Ramazan ayını otuz güne tamamlayın." (Buhârî ve Muslim)
 
Allah Resulü (s) Ramazan orucuna başlama ve Ramazan bayramının ilanını Hilali gözetleterek yapmış ve ümmetine bu şekilde yapmasını emretmiştir.
 
Astronomi verileri ile oruç tutmak

Bugün astronominin çok ileri seviyelere ulaştığını iddia edilmekte ve yaşadığımız ülkede onlarca yıllık takvimler hazırlatılıp Ramazan orucu bu takvimlere göre tutulmaktadır.

Bu hesapalrın şaşmayacağını iddia eden Diyanet İşleri onlarca yıldır hep şaşırmış, Türkiye'de Ramazan orucuna başlama günü çok sefer İslam coğrafyasında Ramazan orucuna başlama gününe denk gelmemiştir.
 

Allah Resulünün (s) hayatı ve hadiserinde de açıkça belirtildiği üzere, bir ibadet olan orucumuzun ciddiyetle yerine getirilebilmesi için takvimlere göre değil, hilale göre hareket etmek müslümanların görevleri arasındadır.

Arap dünyası Hilal'i gözetleyecek

Bu gece Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri başta olmak üzere bir çok ülkede hilal gözetlenecek. Hilal görünürse Mescidi Haram başta olmak üzere bir çok ülkede ilk teravih namazları kılınacak.

(İslam ve Hayat / Küre Medya)

Etiketler : #Bugün   #Ramazan   #Hilalini   #gözetleyelim   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN