Bu kanlı eli sıkmayın!

İşgal rejiminin Başbakanı'nın ziyaretini protesto eden duyarlı kuruluş temsilcileri, "Bu ahlâksız ve vahşi işgal ile soykırıma karşı direnen mazlum Filistin halkının mücadelesinin yanındayız. O yüzden bu ziyareti protesto ediyoruz. Sıkmayın bu adamın elini" açıklamasında bulundu.

21-12-2008


Hakkındaki yolsuzluk iddiaları sebebiyle görevinden istifa eden Olmert, işgal rejiminde Şubat ayında yapılacak genel seçimin arkasından görevini bırakacak. Olmert, dünya liderlerine veda ziyaretleri kapsamında bugün Ankara’ya geliyor. Daha önce Bush, Sarkozy ve Brown’u ziyaret eden Olmert’in, Ankara’daki temaslarının sabah saatlerinde başlayıp, yarım gün sürmesi bekleniyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine veda ziyaretine gelen Olmert ile öğlen saatlerinde bir çalışma yemeği yiyebileceği belirtiliyor. Görüşmede, iki ülkeyi ilgilendiren tüm uluslararası ve bölgesel sorunların yanı sıra, enerji ve Erdoğan’ın inisiyatifi ile başlayan İsrail-Suriye görüşmelerinin de masaya yatırılması bekleniyor.

Filistin işgaline aralıksız sürdürdüğü katliamlarla devam eden Siyonist İsrail’in yolsuzluklarla nam salan Başbakanı Olmert’in, yarın Türkiye’ye gelecek olması tepkiyle karşılanıyor. Mazlum-Der Genel Sekreteri ve Adalet-Der Genel Başkanı Avukat Emre Yurtalan, “Gazze’ye uygulanan insanlık dışı ambargodan sonra, Olmert’in kabulü, oradaki mazlum insanlara bir hakarettir. Açlık ve ilaçsızlık sebebiyle Gazzeliler can çekişirken, Olmert’in ağırlanması nasıl izah edilebilir. Dünyanın en büyük soykırımını yapmak üzere olan bir kişi ve devletle hiçbir şey yokmuş gibi ilişkiye devam etmek, ayrı bir zulümdür” dedi.

SIKMAYIN BU ADAMIN ELİNİ

Sivil Düşünce Platformu Temsilcisi Ufuk Coşkun da “İşgalci Siyonist rejimin, emperyalist Batılı güçlerin de desteği ile Filistin’de yıllardır sürdürdüğü vahşi bir soykırıma tanıklık etmekteyiz. Filistin halkını acımasızca katleden bu İsrail liderini ahlâk, insanlık ve vicdan adına lanetliyoruz. Filistin'deki direniş, bütün dünya mazlumlarının direnişini temsil etmektedir. Bizlerin, Filistinli kardeşlerimizle tek vücut ve tek yürek olduğunu bilmesi gerekir. Siyonist güç ile işbirliği yapan, ilişki kuran, onlara hizmet eden herkesin de bunu bilmesini istiyoruz. Bu ahlâksız ve vahşi işgal ile soykırıma karşı direnen mazlum Filistin halkının mücadelesinin yanındayız. O yüzden bu ziyareti protesto ediyoruz. Sıkmayın bu adamın elini” diye tepki gösterdi.

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #Bu   #kanlı   #eli   #sıkmayın!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN