Barak: ABD'nin Irak’taki başarısızlığı gibi biz de Hamas karşısında başarısız olduk

İşgalci siyonistler, İslami direniş karşısında başarısız olduklarını itiraf etmeye başladı

22-04-2008


İşgal yönetimi Savaş Bakanı Ehud Barak, Hamas’ın yok edilmesinin mümkün olmadığını belirterek geçmiş tecrübelerin işgale bağlı işbirlikçiler aracılığıyla direnişin üstesinden gelinmesinin mümkün olmadığını gösterdiğini bildirdi.

İsrail radyosuna yaptığı açıklamada Barak, Taliban’ı devirerek yerine Hamit Karzai’yi getiren ABD’nin Afganistan’daki deneyimlerinin, işbirlikçi yönetimleri başa getirirek kontrolü ele alma siyasetinin başarısızlığını ortaya koyduğunu dile getirdi.

Barak, İsrail radyosunun dün kendisiyle yaptığı söyleşide, aynı şeyin Irak için de geçerli olduğunu ve işgalcilerin Saddam’ı devirerek kendilerine bağlı bir yönetim oluşturduktan sonra bunun bir işe yaramadığını gördüklerini bildirdi.

Öte yandan, MOSSAD eski başkanlarından Efrayim Halivi, şayet ileride herhangi bir şekilde Mahmut Abbas’la anlaşmak ve hareketle çatışmaktan kaçınmak isteniyorsa Hamas’la diyaloğun kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Daha önce de bir siyonist askeri yetkili, Filistinli direnişçilerin eylemlerinin devam etmesinin işgal güçleri açısından felaket olacağını söylemişti. (Filistin Haber)

Etiketler : #Barak:   #ABD'nin   #Irak’taki   #başarısızlığı   #gibi   #biz   #de   #Hamas   #karşısında   #başarısız   #olduk   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN