Baas vahşeti: Genç kızın başını kesip derisini yüzdüler

Af Örgütü'nün yayınladığı bir rapor, Suriye'de parmaklıklar arkasında yaşanan zulmü de gözler önüne serdi. Suriye rejimi, 18 yaşındaki Zeynep El Hosni isimli genç kadının başı ve ellerini keserek derisini yüzdü.

25-09-2011


Af Örgütü'nün yayınladığı bir rapor, Suriye'de parmaklıklar arkasında yaşanan zulmü de gözler önüne serdi.

Rapora göre, gözaltında işkenceyle öldürülen oğullarının cenazesini almak için hastaneye giden aile morgda oğullarını ararken tesadüfen 18 yaşındaki kızlarının cenazesi ile karşılaştı. 18 yaşındaki Zeynep El Hosni isimli genç kadının başı ve ellerin kesilerek derisinin yüzüldüğü kaydediliyor.

Gözaltında insanlık dışı muamelelere maruz kalan genç kadının, bir aktivist olan abisinin teslim olmasını sağlamak için kaçırıldığı tahmin ediliyor.

Af Örgütü'nün elindeki verilere göre, Suriye'de gösterilerin başladığı Mart ayından bu yana en az 103 kişinin gözaltında kaybedildiği bildiriliyor.



Bu arada, Suriye rejiminin tutukladığı yüzlerce kişiyi öldürüp nehirlere attığı belirtildi. Suriye halkı, her gün nehirlerden onlarca tutuklu muhalifin cesetleri ile karşıladıklarını belirtti.

Bugün 11 kişi öldürüldü

Suriye'de Esad karşıtları Cuma namazı sonrası bir kez daha sokaklardaydı. Devlet güçlerinin eylemlere müdahalesi ise yine kanlı oldu, en 11 kişi yaşamını yitirdi.

Reuters haber ajansı, yerel kaynaklara dayanarak verdiği haberde, Humus'a bağlı bir yerleşim bölgesinde güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucunda en az 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirdi.

Ülkede 7 aydır devam eden isyan dalgasında en kitlesel eylemlere sahne olan kentlerden Humus bir süredir ordunun ablukası altında bulunuyor.

Göstericilerin devlet güçlerinin kanlı saldırılarına maruz kaldığı diğer bölgeler arasında Irak sınırındaki Deyr Ez Zor, Şam'a bağlı bazı yerleşim birimleri ve Hama kenti ileTebrise bulunuyor.

Avrupa'dan yeni yaptırımlar

Suriye'de zulüm sürerken, Almanya'dan Esad rejimini kınama çağrısı geldi. Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, BM Güvenlik Konseyi'ne çağrıda bulunarak rejimin muhaliflere uyguladığı şiddetin kınanmasını istedi.

Bir diğer Avrupa ülkesi olan İsviçre, Suriye'ye yaptırım uygulamaya başlayacağını duyurdu. Yarından itibaren yürürlüğe konulacağı açıklanan yaptırımlara göre, İsviçre'de Suriye'de çıkarılan petrolün ithalatı, satışı ve nakliyatı yasaklanacak.

Avrupa Birliği'nden ise 2 Eylül tarihinde kabul edilen Suriye'ye yönelik yaptırımların genişleteceği açıklaması geldi. Dışilişkiler Şefi Catherine Ashton tarafından duyurulan karara göre, Suriye petrolüne yapılan yatırımlara yönelik sınırlamalar getiriliyor.

(Kaynak: Timeturk)
 

Etiketler : #Baas   #vahşeti:   #Genç   #kızın   #başını   #kesip   #derisini   #yüzdüler   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN