Azerbaycan rejimi, cami yıkmaya başladı

Daha önce bir camiyi yıkan, bir camiyi de kapatan İlham Aliyev rejimi, Bakü'de bir camiyi daha yıktı.

13-05-2009


Azerbaycan'da yeni bir cami yıkımı daha yaşandı. Petrol çıkarılan bir ada olan Bakü Neft Taşları'nda bulunan cami yıkıldı. Caminin kalıntıları da Hazar Denizi'ne döküldü.Yıkılan cami birkaç ay önce inşa edilmişti.

Azerbaycan'da yayın yapan 'deyerler.org' sitesinin haberine göre Azerbaycanlı resmi yetkililer konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmadan camiyi yıkmaya karar verdi. Bu kararla birlikte Bakü'de son bir ay içerisinde yıkılan cami sayısı ikiye yükseldi. Azerbaycan'da daha önce de Muhammed (s.a.v.) ismini taşıyan cami yıkılmıştı.

Ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı tarafından inşa edilen Şehitlik'teki cami de kapatılmıştı. Olayların nedeni hakkında şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak uzmanlar cami yıkımı sürecin devam edeceğini ve diğer camilerin de yıkılacağını ifade ettiler.

Ancak Azerbaycan gazetelerinde cami yıkımı hakkında devlet başkanı İlham Aliyev'in bilgisi olduğuna dair ise hiçbir haber bulunmuyor. İddiaya göre iktidar içerisindeki gruplar, cami yıkım kararlarıyla Aliyev'e karşı halkı ayaklandırmaya çalışıyor .

(Kaynak: Deyerler.org / Dünya Bülteni)

Etiketler : #Azerbaycan   #rejimi   #   #cami   #yıkmaya   #başladı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN