"Yüzsüzlük ve kabadayılık dönemi sona erdi"

Ahmedinejad, ''İnsan hakları, nükleer enerji ve diğer bahanelerle, oyunlarla, baskılarla, propagandalarla bize diz çöktüreceklerini sanıyorlar, ama yanılıyorlar'' ifadesini kullandı.

10-01-2010


İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ''demokrasi, insan hakları ve medeniyet iddiasında olanların, tarihteki en büyük katliamları gerçekleştirdiklerini. Artık bu dönem geride kaldı. Bugün halklar sizlerden hakkını istiyor, onlardan biri de İran halkıdır'' dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, bir açılış için gittiği Hürmüzgan eyaletinde, İran ve Batılı ülkeler arasındaki ilişkiler konusunda açıklamalarda bulundu. Dünya savaşları ve hâlâ sürüp gitmekte olan çatışmalarda milyonlarca insanın hayatını kaybettiğini söyleyen Ahmedinejad, Batılı ülkelere hitaben, ''En büyük katliamları, ihanetleri ve en çirkin işleri yapın, sonra da diğer milletleri borçlu çıkarın... Artık bu dönem geride kaldı, bugün milletler sizlerden hakkını istiyor. Onlardan biri de İran halkıdır'' dedi. İnsan hakları ve adalet iddiasında olanların Hiroşima'da atom bombası, Irak'ta uranyum kullandıklarını belirten Ahmedinejad, ''Dünya, kitle imha silahlarından arındırılmalı'' diye konuştu. Batılı ülkeleri, diğer milletlerin hak ve hukukuna saygılı davranmaya çağıran Ahmedinejad, zulüm üzerine kurulu düzenin yeniden icrasına izin vermeyeceklerini belirtti. ''Yüzsüzlük ve kabadayılık dönemi sona erdi'' diyen Ahmedinejad, düşüncenin zorbalığa, medeniyetin cahilliğe ve mantığın mantıksızlığa galip geleceğine inandıklarını ifade etti.

''HER GÜN YENİ BİR BAHANE''

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Batılı ülkelerin çeşitli bahanelerle İran'a baskı yapmak istediğini, ancak başarılı olamayacağını kaydetti. Batılılara hitaben, ''İran halkı, avucunuzda ne olduğunu ve niyetinizi biliyor'' diyen Ahmedinejad, ''İnsan hakları, nükleer enerji ve diğer bahanelerle, oyunlarla, baskılarla, propagandalarla bize diz çöktüreceklerini sanıyorlar, ama yanılıyorlar'' ifadesini kullandı. Nükleer enerji faaliyetlerinde kimseden izin almayacaklarını, asıl cevap vermesi gerekenlerin karşı taraf olduğunu kaydeden Ahmedinejad, ''Hak ve hukukumuzu savunmada bir iğne başı büyüklüğünde bile geri adım atmayacağız'' diye konuştu.

Ahmedinejad, ''mütevazilikleri karşısında Batılıların sürekli yüzsüzlük yaptığını ve alacaklı gibi davrandığını'' belirterek, ''kavgadan değil, uzlaşmadan, işbirliğinden ve müzakereden yana olduklarını'' söyledi. İran Cumhurbaşkanı, ''dünya savaşları, son Şah'ın 25 yıllık dönemi ve devrim sonrasındaki 30 yıllık sürede uğradıkları zararlardan dolayı Batılı ülkelerden tazminat talep edeceklerini'' tekrarladı.

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Yüzsüzlük   #ve   #kabadayılık   #dönemi   #sona   #erdi   
YORUMLAR
  • Uğur Berk   12-01-2010 00:31

    Ümmetin gururu İran. Türkiye de keşke öyle olabilseydi.Zavallı Türkiye.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN