"Müslümanlar, Kudüs için ayağa kalkmalı"

İhvan-ı Müslimin lideri Muhammed Mehdi AkifMüslüman halkların Kudüs ve Mescidi Aksa’ya destek için ayağa kalkmaları gerektiğini ifade etti.

11-10-2009


Mısır’daki Müslüman Kardeşler Hareketi’nin lideri Muhammed Mehdi Akif, yöneticilerin başta Mescidi Aksa olmak üzere ümmetin önemli meselelerinde ihmalkar davranmasının Müslüman halkları sorumluluktan kurtarmadığını, tersine onların sorumluluklarını katladığını belirterek, Müslüman halkların Kudüs ve Mescidi Aksa’ya yönelik izzetli bir tavır sergilemeleri için kendi yöneticilerine baskı kurmaları ve Kudüs ve Filistin halkına destek için ayağa kalkmaları gerektiğini ifade etti.

Akif, “Kudüs, Mescidi Aksa ve Sonuçsuz Komplolar” başlığıyla önceki gün yayınladığı makalesinde, Arap ve İslâm ülkelerinden daha önce önerdikleri Arap Barış Girişimi’ni geri çekmelerini, işgal devletiyle ilişkilerini normalleştirme niyetlerine son vermelerini, ümmetin birliği için çalışmalarını, işgal devletine baskı kurmaları için dünya ülkelerini de harekete geçirmelerini, Mescidi Aksa’da nöbet tutanlara destek vermeleri için kendi halklarına müsaade etmelerini ve Filistin cihadını askeri, ekonomik, maddi ve manevi olarak desteklemelerini talep etti. Akif daha sonra şöyle dedi: “Öncelikle kendimizden başlayalım. Kendimizi ve kalplerimizi korkudan, korkaklıktan ve zilletten azade etmemiz gerekir. Allah’a tevekkül anlayışımızı düzeltmemiz ve Allah’ın mümin kullarına zafer bahşettiğine güvenimizi tazelememiz gerekir. Kudüs’ü ve Kudüs halkını desteklemek için kurulan Kudüs Fonu’na maddi desteğimizi artırmamız gerekirken, buna mukabil Siyonistlerin ve Siyonistlere destek verenlerin ürünlerini boykot etmemiz gerekir. Allah’ın, Mescidi Aksa’daki kardeşlerimize yardım etmesi için namazlardan sonra ve seherlerde dua etmemiz gerekir”

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #Müslümanlar   #   #Kudüs   #için   #ayağa   #kalkmalı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN