"İşgal askerleri gemiye inmeden önce ateş açtı"

1.5 yaşındaki oğlu Türker Kaan Çetin'le Türkiye'ye gönderilen Mavi Marmara yolcularından Nilüfer Çetin, l"lk önce gemiyi taciz ettiler. Mavi Marmara yoluna devam edince taciz ateşi, saldırı ateşine dönüştü" şeklinde konuştu. Çetin, silahla ateş açılmasının ardından gemidekilerin sopalarla kendilerini korumaya çalıştığını söyledi.

01-06-2010


Gazze'ye insani yardım taşırken siyonist işgal askerlerinin saldırısına uğrayan gemide bulunan 1.5 yaşındaki Türker Kaan Çetin annesiyle birlikte İstanbul'a döndü.

Tel Aviv'den Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla Atatürk Havalimanı'na gelen Nilüfer Çetin, 1.5 yaşındaki oğlu Türker Kaan Çetin ile Tahsin Kul yakınlarına kavuştu. Yaşadıklarını basın mensuplarına anlatan Nilüfer Çetin, "Arkadaşlardan bilgi alamadık. Çok sayıda kayıp var, hiçbirini göremedim. Beni de çocuğum olduğu için bıraktılar. 19-20 civarında ölü var, 11 kişi kayıp, 30 yaralı var" dedi.

Eşinin gemi başmühendisi olduğunu kaydeden Çetin, "Çok kötü ve sert bir çatışma yaşandı. Ölenlerin ve yaralananların milletlerini bilemiyoruz. 25 kayıpla başlandı. Bunların 11'inin ölü olduğunu öğrendik. Bize fazla bilgi vermediler. Mavi Marmara da bir tek benim çocuğum vardı. İlk önce gemiyi taciz ettiler. Mavi Marmara yoluna devam edince taciz ateşi, saldırı ateşine dönüştü" şeklinde konuştu. Çetin, silahla ateş açılmasının ardından gemidekilerin sopalarla kendilerini korumaya çalıştığını söyledi.

Çetin,siyonist askerlerin gemiye sis ve gaz bombası attıklarını söyledi. Ardından askerlerin helikopterden gemiye indiklerini ifade eden Çetin, "İskele ve sancaktan 20 zodyak, arka taraftan da 10'ar olmak üzere 40'a yakın Zodyak vardı. Ellerinde bir liste olduğunu duyduk ama kimler olduğunu bilmiyoruz. Personele ne yapacaklarını bilemiyoruz. Felaketin yaşandığı gemi Mavi Marmara Gemisi. Amiral gemisi olduğu için bunlar yaşandı. bazı evraklar göstererek saldırıya aktif katıldıklarını iddia ettikleri aktivistleri tutukladılar. Bunların epey bir kısmı yaralıydı. İHH yetkililerini direkt tutukladılar: Bülent Bey'i gördüm, Hüseyin Bey ile göz temasımız olmadı. İnsanların yüzde 90'ı hala orada" dedi.

Geminin en yaşlı yolcularından olan Tahsin Kul ise, "Bize saldırdılar. Kafamıza vurdular. Arkadaşlarımıza ne olduğunu bilmiyoruz" şeklinde konuştu.

(Kaynak: Yeni Şafak)

Etiketler : #İşgal   #askerleri   #gemiye   #inmeden önce   #ateş   #açtı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN