"Gazze kuşatması insanlığın alnında kara bir leke"

Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı Başkanı Muhammed Mehdi Akif, Gazze’deki dramın bütün insanlığın alnında kara bir leke olduğunu belirtti.

30-11-2008


Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı Başkanı Muhammed Mehdi Akif, Gazze’deki dramın bütün insanlığın alnında kara bir leke olduğunu belirterek, Gazze’de olup biten karşısında İslâm ülkelerinin sürdürdükleri suskunluğun, insanlığa ve hiçbir ahlaki değere sığmadığını belirtti.

Akif, önceki gün yayınlanan haftalık yazısında şunları ifade etti: “Gazze’deki hastalardan yüzde 31’inin dışarıda tedavi olmalarının engellenmesi, ameliyathanelerin, suni solunum cihazlarının durması ve yoğun bakım ünitelerinin de hizmet verememesi neticesinde kalp ve böbrek hastası sayısının bin 700’e ulaşması, Filistinlilerden yüzde 93’ünün günlük insani ihtiyaçlarını karşılayamayıp kuş ve hayvan yemlerini una dönüştürüp piyasaya sunmalarıyla Gazze’de oluşan korkunç tablo; cansız varlıkları bile harekete geçirecek boyuttadır.”

Akif, makalesini şöyle sürdürdü: “Müslüman halkların bu barbar kuşatmayı kaldırma zamanı artık geldi. Müslümanların Rablerini razı edecek bir tutum ve tavır içerisine girmesi gerekir. Toplumun, bu kuşatmayı kırmak için yeni yollar ve vasıtalar icat etmesi lazım. Aynı şekilde âlim ve aydınların da kendi yerlerini alıp, ümmetin sancağını ve liderliğini ele almaları ve kuşatmayı kurmak için harekete geçmeleri gerekir.” Mehdi Akif makalesini, Allah’ın evini ziyaret eden hacılardan kuşatma altındaki Filistin halkına dua için ellerini Mevla’ya kaldırmalarını isteyerek bitirdi.

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #Gazze   #kuşatması   #insanlığın   #alnında   #kara   #bir   #leke   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN