"Darbeyi ABD elçisi yönetiyor"

Mısır'da darbe yapan ordunun, ABD'nin Kahire Büyükelçisi Anne W. Patterson'a danışmadan adım atmadığı ileri sürüldü. olduğu ileri sürülüyor. Darbeden 1 hafta önce Genelkurmay Başkanı Sisi'nin Cumhurbaşkanı Mursi'ye verdiği ültimatom da Patterson tarafından ifşa edildi.

09-07-2013


Mısır'da yapılan 3 Haziran tarihindeki darbeden sonra ülkenin gerçek sahibinin cuntacı generaller değil ABD'nin Kahire Büyükelçisi Anne W. Patterson olduğu ileri sürülüyor. Ortadoğu medyasında yer alan haberlerde siyasi bütün kararların ABD'li elçi Patterson'ın süzgecinden geçtiği kaydediliyor.
 
Haberden çok analiz ve yorumlara dayanan iddialarda darbeyi gerçekleştiren Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi'nin attığı her adımdan önce ABD'li elçinin tavrını gözettiği vurgulanıyor. Nitekim 30 Haziran gösterilerinden bir hafta önce de Sisi'nin Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye gelerek ültimatom verdiği ve çekilmesini istediği ortaya çıkmıştı.
 
Sisi'nin Mursi ile 23 Haziran'da görüştüğü bildirilirken, Müslüman Kardeşler'den bir yetkili ise, ordunun girişimini bir hafta evvel Batılı büyükelçilerden öğrendiklerini belirterek ABD'nin Kahire Büyükelçisi Anne Patterson'un bu elçilerin arasında olduğunu söylemişti. Patterson, cuntanın Muhammed Mursi'ye yönelik müdahaleyi ilk öğrenen isimlerden biriydi.
 
(Kaynak: Yeni şafak)

Etiketler : #Darbeyi   #ABD   #elçisi   #yönetiyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN