Şehidlere vefa mı, vefasızlık mı?

İHH'nın, şehidlerimizin mirasını ulusal sembollerle dejenere etmesini kınıyoruz.

01-06-2014


İslam ve Hayat

Dün, Mavi Marmara katliamının yıldönümü vesilesiyle İstanbul'da İHH'nın organizasyonuyla büyük bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Ne var ki yürüyüş için İHH tarafından hazırlanan flamalarda Mavi Marmara şehidlerinin İslami kimliğine uygun olarak İslami semboller yerine ulusal sembollerin öne çıkması düşündürücüydü.  

Bizim tanıdığımız kadarıyla (ki Cevdet Kılıçlar'ı yakinen, Uğur Süleyman Söylemez'i de İLKAV vesilesiyle tanıyoruz) Mavi Marmara gemisiyle Gazze'deki kardeşlerine destek vermek üzere yola çıkan ve siyonist saldırısında şehadetle Rablerine yürüyen Müslümanlar, Türk bayrağını veya Filistin bayrağını değil, tevhid sancağını yüceltmek için, Allah için, ümmet için oradaydılar.

İHH'nın, şehidlerimizin mirasını ulusal sembollerle dejenere etmesini kınıyoruz.

Etiketler : #Şehidlere   #vefa   #mı   #   #vefasızlık   #mı?   
YORUMLAR
  • vedat   03-06-2014 19:15

    Duyarlılığınız için teşekkürler.Mavi marmara olayı başından itibaren ,bir stk hareketidir,birilerinin dediği gibi asla ,Nuh'un gemisi değil. Olayın başından sonuna kadar ulusal semboller ön pilandadır,başka türlüde düşünülemez kanaatindeyim.

  • mensur   02-06-2014 07:29

    kanaatımca geç kalmış bir bir itiraz veya eleştri.kardeşlerimizin şehadeti tevhid bayraklarıyla taçlandırmalıydı,ün plana çıkmalıydı,malesef İHH nın eylem bidırisine yünelik herhangi bir tavsiye ve ikaz yapılmadı, eylem bitikten sonra eleştrinin bir faydası da yok,istikbale yünelik olabilirmi zaman güsterecek.eylem çok çeşitlilik,farklı düşüncede olan insanların bir araya gelmesi ile ,siyasetmi yoksa islami hareket mi ün plana çıktı,durup düşünmek lazım.günül isterdiki bu kadar kalabalık bir toplum, tevhidi bilinç ile bezenmiş olmadıydı.Allah ayak ve kalplerimizi kendi dini özere sabit kılsın, ruhumuzu müslüman olarak alsın.amin.herkesiın kendine güre bazı hataları olabilir,önemli olan müslümanların birbirlerinin hataları konusunda,birbirilerine hayri ve sabrı tavsiye etmeleridir.Allah'a emanet olunuz.

  • Ebubekir   01-06-2014 22:58

    Ben de iki sene önce dava başladığı zaman çağlayan adliyesi önündeki mitinge katılmış ve aynı manzarayla karşılaşmıştım ve gerçekten hayretler içinde kalmıştım.Bu hususta kimseye bir şey söyleyemesem de kendi kendime "ne işim var burada" demek zorunda kalmış ve orayı terketmiştim. Bu sıkıntılı durumu Hiç bir kınayıcının kınamasından korkmadan ortaya koymanızdan dolayı size teşekkür ediyorum. Allah'a emanet olun.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN